Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

NYAD: trailer voor Netflix-film met Annette Bening en Jodie Foster

  •  
08-09-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1644 keer bekeken
  •  
NYAD_20220502_09666_R

© Kimberley French / Netflix

Een voormalig topatlete (Annette Bening) wil op haar zestigste alsnog haar onvervulde droom verwezenlijken: van Cuba naar Florida zwemmen.

Annette Bening (20th Century Women) en Jodie Foster (True Detective) spelen de hoofdrollen in het biografische drama NYAD. De waargebeurde film volgt Diana Nyad (Bening), die ooit furore maakte als marathonzwemster en nu als zestiger een baan heeft als sportjournalist. Toch wil ze die ene marathon die haar ontglipte alsnog gaan zwemmen: een 110 mijl lange tocht door het open water van Cuba naar Florida. Samen met haar team – Foster speelt haar coach en beste vriendin – begint ze aan een lange voorbereiding. Het drama met ook Rhys Ifans (House of the Dragon) is de eerste gescripte film van documentairemakers Elizabeth Chai Vasarhelyi en Jimmy Chin (Free Solo, The Rescue). Het script werd gebaseerd op Nyads autobiografie Find a Way. NYAD verschijnt op 19 oktober in een aantal bioscopen en is vervolgens vanaf 3 november beschikbaar op Netflix.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!