Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Nieuwe films op Netflix: Wrong Turn, Wonder en Won't You Be My Neighbor?

  •  
31-01-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
124 keer bekeken
  •  
Wonder
We zetten een aantal films die recent op Netflix verschenen voor je op een rij. Deze week: een verkeerde afslag, een beroemde kindervriend en pesterijen op school.
Won't You Be My Neighbor? (2018)
Acteurs: Fred Rogers, François Clemmons, Yo-Yo Ma
Regie: Morgan Neville
Won't You Be My Neighbor?
Een jaar voor het verschijnen van de dramafilm A Beautiful Day in the Neighborhood met Tom Hanks, werd tv-icoon Fred Rogers al eens in de schijnwerpers gezet door middel van de bejubelde documentaire Won't You Be My Neighbor? In het Amerika van de jaren zeventig was de tv-show Mr. Rogers' Neighborhood verplichte kost voor elk kind dat opgroeide met de educatieve series van de zender PBS, maar de docu van Morgan Neville ( 20 Feet from Stardom ) werkt ook prima voor non-Amerikaanse kijkers die wellicht niet bekend zijn met de tv-presentator en kindervriend, want zijn immer oprechte positiviteit moet voor bijna iedereen aanstekelijk werken. Vooral Rogers' interacties met kinderen zullen het hart van zelfs de grootste cynicus direct doen smelten.
Wonder (2017)
Acteurs: Jacob Tremblay, Julia Roberts, Owen Wilson
Regie: Steven Chbosky
Wonder
Degelijk melodrama met opliftende boodschap, waarin de 10-jarige Auggie (Jacob Tremblay) lijdt aan het syndroom van Treacher Collins: een genetische afwijking die zorgt voor een misvormd gezicht. Nadat hij eerst een tijd lang thuisonderwijs kreeg (Julia Roberts en Owen Wilson spelen zijn ouders), gaat hij voor het eerst naar een openbare school, waar hij moet vechten voor acceptatie. Tremblay (die een paar jaar eerder doorbrak met Room ) liet met de film wederom zien dat hij een van de beste kindacteurs in Hollywood is. De make-up effecten zijn afkomstig van de Nederlander Arjen Tuiten en werden - ondanks dat ze misschien wat minder in het oog springen dan in bijvoorbeeld Mask (1985) of The Elephant Man (1980) - genomineerd voor een Oscar.
Wrong Turn (2021)
Acteurs: Charlotte Vega, Adain Bradley, Bill Sage
Regie: Mike P. Nelson
Wrong Turn
Dit weekend verscheen een recente bioscoopfilm op Netflix: Wrong Turn (de nieuwe film uit 2021 recyclet gewoon de titel van het origineel uit 2003, net als onlangs ook de vijfde Scream ). Na vijf straight-to-dvd-sequels werd de schrijver van de eerste film teruggehaald om - wel grotendeels binnen de grenzen van het slasher-genre - iets nieuws te bedenken, waarbij de voor de filmfranchise kenmerkende kannibalen zowaar achterwege werden gelaten: deze keer ontdekken de jongeren in de bossen dat ze een voor een worden afgeslacht door een Wicker Man-achtige cult die bepaald niet op buitenstaanders zit te wachten. Het bloederige eindresultaat werd uiteindelijk door velen beoordeeld als de wellicht beste film uit de franchise: lees ook onze recensie.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!