Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Nieuwe films op Netflix: Rango, Jersey Girl en Tintin

  •  
10-07-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
158 keer bekeken
  •  
Rango
We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Met deze week: Johnny Depp als kameleon, een vaderlijke Kevin Smith en een Belgische reporter.
Jersey Girl (2004)
Acteurs: Ben Affleck, Liv Tyler, Raquel Castro
Regie: Kevin Smith
Jersey Girl
Kevin Smith borduurde in jaren negentig telkens voort op het succes van zijn heerlijk vulgaire werkplekkomedie Clerks totdat hij in 2004 een vrij onverwachte afslag nam met Jersey Girl , een romantische komedie over ouderschap, die - ondanks wat masturbatie-grappen - geschikt is voor ook de wat jongere kijker. Verwacht dus niet het rauwe randje van een Chasing Amy , maar een sentimentele en voorspelbare film, waarin weduwnaar Ben Affleck veel moeite heeft met de opvoeding van zijn dochter, totdat hij steun krijgt van een videotheekmedewerkster (Liv Tyler, eerder al met Affleck te zien in Armageddon ). De film bevat ook het laatste 'on screen' filmoptreden van komiek George Carlin , die blij was dat hij hier als opa een keer een wat serieuzere rol mocht spelen.
Rango (2011)
Stemmen: Johnny Depp, Isla Fisher, Bill Nighy
Regie: Gore Verbinski
Rango
Rango was de eerste non-Disney-film die een Oscar won in de animatie-categorie en dat was toch wel erg bijzonder: de plot - die volop leent van film noir-klassieker Chinatown - zal de wat jongere kinderen weinig interesseren en veel personages zijn - in tegenstelling tot die uit de Disney-klassiekers - niet bepaald aaibaar. Toch moet de aanwezige creativiteit en humor alle kijkers in ieder geval op zijn minst intrigeren: de perikelen van Rango, een kameleon die per toeval sheriff wordt in een western-stadje, leveren een soms bizar schouwspel op. En ook alle 'lelijke' personages zien er erg fraai uit, met dank aan Industrial Light and Magic. Het is bijna zonde dat het special effects-huis van George Lucas niet wat vaker animatiefilms uit de hoge hoed tovert.
The Adventures of Tintin (1991)
Acteurs: Thierry Wermuth, Christian Pelissier, Henri Labussiere
Regie: Stéphane Bernasconi
Tintin
Weliswaar geen film, maar sinds kort kun je bij Netflix kijken naar een heel fijn stukje jeugdsentiment in de vorm van alvast het eerste seizoen van De Avonturen van Kuifje , dat in de jaren negentig te zien was. De eerste vijf afleveringen zullen wellicht ook een recenter belletje doen rinkelen: deze eerste verhalen (de kennismaking met Haddock en diens familiegeschiedenis) werden later ook door Steven Spielberg gebruikt voor zijn Kuifje -film. Het enige nadeel voor de echte fijnproevers: bij de Vlaamse dub lijkt het te gaan om een meer recente nasynchronisatie, overgedaan met de stemacteurs uit die film van Spielberg. Overigens houdt de regisseur nog altijd hoop op nog een tweede Kuifje -film, die geregisseerd gaat worden door Peter Jackson ( The Lord of the Rings ).
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!