Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Nieuwe films op Netflix: First Reformed, Schindler's List en American Assassin

  •  
02-01-2022
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
75 keer bekeken
  •  
First Reformed
We zetten een aantal films die recent op Netflix verschenen op een rij. Deze week: het geloof van Ethan Hawke, Michael Keaton als mentor en de Oscars van Steven Spielberg.
American Assassin (2017)
Acteurs: Dylan O'Brien, Michael Keaton, Sanaa Lathan
Regie: Michael Cuesta
American Assassin
Na het succes van Birdman en Spotlight lijkt Michael Keaton in zijn tweede jeugd te zijn beland: zo speelde hij onlangs een hoofdrol in het gewichtige drama Dopesick en staat hij weer op het punt om zijn oude Batman-pak af te stoffen. Daarnaast is hij ook niet te beroerd om af en toe zijn gravitas te verlenen aan een doorsnee actiefilmpje, zoals The Protégé en het op Netflix te bekijken American Assassin. De thriller van regisseur Michael Cuesta ( Homeland ) volgt de jonge Mitch Rapp (Dylan O'Brien uit Teen Wolf ), die nadat zijn vriendin om het leven komt bij een terroristische aanslag doordraait en alleen nog maar aan wraak denkt. Keaton speelt een oude rot in dienst bij de CIA die ervoor moet zorgen dat Mitch zijn bloedlust daarbij op de juiste doelwitten richt.
First Reformed (2017)
Acteurs: Ethan Hawke, Amanda Seyfried, Cedric Kyles
Regie: Paul Schrader
First Reformed
Scenarist Paul Schrader schrijft graag over dolende zielen die een grote (existentiële) crisis in de ogen staren: dominee Ernst Toller (Ethan Hawke in de waarschijnlijk beste rol uit zijn carrière) is min of meer een soort spirituele (no pun intended) opvolger van Travis Bickle uit Taxi Driver. Toller staat aan het hoofd van een kleine congregatie in New York, waar de opkomst steeds verder terugloopt. Ondertussen worstelt hij met de dood van zijn in Irak om het leven gekomen zoon, terwijl hij een diepere betekenis in het leven tracht te vinden, wellicht via een zwangere parochiaan (Amanda Seyfried uit Mank ) die hem om advies vraagt. Het nauwgezette script van Schrader leverde hem na veertig jaar in de filmbusiness dan eindelijk zijn eerste Oscarnominatie op.
Schindler's List (1993)
Acteurs: Liam Neeson, Ben Kingsley, Ralph Fiennes
Regie: Steven Spielberg
14097.w600.0.c5c691d
De eerste voor hem dan wel echt peroonlijke dramafilm van Steven Spielberg, die eerder kritiek kreeg voor het regisseren van The Color Purple , werd een van de belangrijkste films ooit gemaakt en won zeven Oscars. Het aangrijpende Holocaust-drama volgt de gierige zakenman Oskar Schindler (Liam Neeson, hier nog ver voor zijn tweede jeugd als actieheld), die nadat hij met eigen ogen de gruwelijke genocide van de oorlog ziet een omslag maakt en besluit om zijn fabriek te gebruiken om zoveel mogelijk joodse levens te redden. Spielberg werd er in het verleden nog weleens van beschuldigd overlijk sentimentele films te maken, maar gaat hier opvallend terughoudend te werk: de harde realiteit wordt met een documentaire-achtige kwaliteit neergezet.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!