Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Nieuwe films op Netflix: Equilibrium, Little Fockers en War

  •  
06-11-2022
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
128 keer bekeken
  •  
Equilibrium
We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Met deze week: Robert De Niro als schoonvader, Christian Bale in de toekomst en Jet Li als bad guy.
Little Fockers (2010)
Acteurs: Robert De Niro, Ben Stiller, Owen Wilson
Regie: Paul Weitz
Little Fockers
Voor een hele generatie jongere filmkijkers is Robert De Niro niet 'die gangster uit de Martin Scorsese-films' maar 'die vader uit de Ben Stiller-komedies'. Na het gigantische succes van de eerste twee Meet the Parents -films was een derde deel onvermijdelijk: deze keer ziet Jack Byrnes (De Niro) zich door een samenloop van omstandigheden genoodzaakt om zijn schoonzoon Greg (Stiller) aan te wijzen als het volgende hoofd van de familie, wat betekent dat hij hem nog beter in de gaten moet houden. Little Fockers is overduidelijk het minst leuke deel uit de serie - Dustin Hoffman kon zich niet vinden in het script en liet zich pas op het allerlaatste moment overtuigen om alsnog een paar scènes te draaien - hoewel de getalenteerde cast (met deze keer ook Laura Dern en Harvey Keitel) af en toe nog voor een glimlach zorgt.
Equilibrium (2002)
Acteurs: Christian Bale, Taye Diggs, Emily Watson
Regie: Kurt Wimmer
Equilibrium
Door Jan de Bont geproduceerde scifi-actiefilm die overduidelijk gemaakt werd in het kielzog van The Matrix , met zogenaamde gun-fu en een hogere macht die de waarheid voor reguliere mensen verborgen houdt. De samenleving in Equilibrium is echter in de stijl van die in Fahrenheit 451 en 1984 : kunst is verboden en alle burgers moeten verplicht een drug nemen die hun emoties onderdrukt. Een van de handhavers (een pre-Batman Christian Bale) mist echter per ongeluk een dosis, waarna hij emoties ervaart, begint te twijfelen aan wat hem al die tijd is verteld en uiteindelijk ook in opstand komt. Tussen alle gekkigheid door probeert de film zo goed mogelijk een stalen gezicht te houden, ook geholpen door het spel van uitstekende acteurs als Emily Watson ( Chernobyl ) en Sean Bean ( Time ).
War (2007)
Acteurs: Jason Statham, Jet Li, Devon Aoki
Regie: Philip Atwell
War
In zijn Aziatische films was Jet Li altijd te zien als de held, maar na zijn overstap naar Amerika speelde hij, te beginnen met zijn debuut in Lethal Weapon 4 , ook regelmatig de antagonist. Daarbij stond hij twee keer tegenover Jason Statham, met wie hij later ook nog zou acteren (ditmaal als collega's) in de Expendables -films. In het van clichés aan elkaar geregen War speelt hij een huurmoordenaar die wraak neemt op de FBI-agent die hem ooit voor dood achterliet. En dus is het nu aan de partner van de agent (Jason Statham, die hier dezelfde naam heeft als de FBI-agent in de Hannibal-films) om definitief met hem af te rekenen. Verwacht daarbij echter niet teveel martial-arts, want de film moet het vooral hebben van niet altijd even overzichtelijke schietpartijen.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!