de Lagarde

Nieuwe films op Netflix: Darlings, Spider-Man: No Way Home en Resident Evil

  •  
14-08-2022
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
Spider-Man: No Way Home
We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Met deze week: huislijk geweld in India, Spider-Man in het multi-verse en monsters in Raccoon City.
Darlings (2022)
Acteurs: Alia Bhatt, Shefali Shah, Roshan Mathew
Regie: Jasmeet K. Reen
Darlings
Hoewel Darlings in tegenstelling tot Purple Hearts (dat door het onverwacht grote succes misschien zelfs een vervolg zal krijgen) in Nederland momenteel (nog) niet te vinden is in film top 10 van Netflix, is de uit India afkomstige duistere komedie een hit in Amerika, Afrika en Azië, zo liet de vod-dienst weten aan de BBC. De film gebruikt een gewaagde invalshoek om een precair onderwerp (huiselijk geweld) aan te snijden, maar werd geprezen om zijn acteerwerk en satire: de film draait om een jonge vrouw (actrice Alia Bhatt werd in eigen land door een organisatie zich inzet voor mannenrechten afgeschilderd als 'de Indiase Amber Heard ') die door haar man mishandeld wordt, waarna ze hem in zijn eigen huis gevangen zet en met gelijke munt terugbetaalt.
Spider-Man: No Way Home (2021)
Acteurs: Tom Holland, Zendaya, Benedict Cumberbatch
Regie: John Watts
Spider-Man: No Way Home
Derde deel en laatste deel uit de trilogie Spider-Man-films met Tom Holland, hoewel de 26-jarige Britse acteur al getekend zou hebben voor een volgende trilogie. In het script van Community -scenaristen Erik Sommers en Chris McKenna wordt het 'multi-verse' geopend, waarna meerdere personages uit de vorige Spider-Man-films - die destijds nog geen deel uitmaakten van het Marvel Cinematic Universe - de wereld van Hollands Spider-Man binnen komen lopen. No Way Home voelt als een ware viering van het in de jaren zestig bedachte strippersonage, waarmee niet alleen deze recente trilogie van een waardig einde wordt voorzien, maar waarmee ook de voorgaande films van Sam Raimi en Marc Webb een extra dimensie krijgen. Lees hier de hele recensie.
Resident Evil: Welcome to Raccoon City (2021)
Acteurs: Kaya Scodelario, Robbie Amell, Hannah John-Kamen
Regie: Johannes Roberts
Resident Evil: Welcome to Raccoon City
Het was een veelgehoorde klacht bij de door Paul W. Anderson geproduceerde reeks Resident Evil -films: de videogames waar ze op gebaseerd zijn werden door de makers teveel genegeerd. In de reboot van regisseur Johannes Roberts ( 47 Meters Down ) komt diens liefde voor de talloze computerspellen echter overduidelijk naar voren: de horrorfilm werd vooral gebaseerd op de eerste twee delen, maar zit ook propvol met verwijzingen naar andere games uit de franchise. Een feest der herkenning voor de fans die daarop zaten te wachten dus, maar mensen die niet bekend zijn met het bronmateriaal zullen er verder niet bijster veel uit halen. Zij kunnen wellicht terecht bij de huidige Resident Evil-serie op Netflix, aangezien dat weer een hele losse bewerking van de games is.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!