Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Nieuwe films op Netflix: April, May en June, Waves en Dangerous Beauty

  •  
19-03-2023
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
196 keer bekeken
  •  
April, May en June
We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Met deze week: een Italiaanse hofdame, drie halfzussen en een geplaagde atleet.
Dangerous Beauty (1998)
Acteurs: Catherine McCormack, Rufus Sewell, Oliver Platt
Regie: Marshall Herkovitz
Dangerous Beauty
Voordat Marshall Herskovitz (showrunner van de laatste twee seizoenen van Nashville ) zich met Traffic definitief vestigde als producent (onder meer van de films van Edward Zwick) stapte hij af en toe ook zelf achter de camera als regisseur. Bijvoorbeeld voor het goed ontvangen maar weinig bekeken kostuumdrama Dangerous Beauty , waarin Catherine McCormack te zien is als de arme maar gewiekste Italiaanse Veronica Franco, die zich als hofdame omhoogwerkt binnen de kringen van de high society, om zo hopelijk ooit te kunnen trouwen met haar welgestelde grote liefde (Rufus Sewell). Hoewel de regie in handen was van een man, zorgen scenaristen Margaret Rosenthal en Jeannine Dominy voor een vrouwelijk perspectief. Jeroen Krabbé vertolkt een bijrolletje, evenals Naomi Watts, vlak voor haar grote Amerikaanse doorbraak in Mullholland Drive drie jaar later.
April, May en June (2019)
Acteurs: Linda de Mol, Tjitske Reidinga, Elise Schaap
Regie: Will Koopmans
Foto credit: Pief Weyman
April, May en June
Een derde Gooische Vrouwen -film kwam er uiteindelijk niet, maar in 2019 sloeg Linda de Mol wel opnieuw de handen ineen met scenarist Frank Houtappels en regisseur Will Koopman voor een andere film. In het tragikomische April, May en June werd ze herenigd met Tjitske Reidinga ( Gooische Vrouwen ) en verder is ook Elise Schaap ( Ferry ) te zien: de actrices spelen drie halfzussen die noodgedwongen bij elkaar komen als hun moeder (Olga Zuiderhoek) ernstig ziek blijkt te zijn. Zij wil dat de zussen straks de zorg voor haar autistische zoon Jan (Bas Hoeflaak, die een tijdje terug viral ging met zijn fluitlied uit Last One Laughing ) gaan regelen. De Mol werkte vorig jaar weer met Houtappels aan de televisieserie Five Live , maar dat was een minder groot succes: het aangekondigde tweede seizoen werd alsnog geschrapt en de serie staat ook niet meer op Videoland.
Waves (2019)
Acteurs: Kelvin Harrison Jr., Taylor Russell, Sterling K. Brown
Regie: Trey Edward Shults
Waves
Na It Comes At Night liet regisseur Trey Edward Shults voor zijn derde familiedrama de bovennatuurlijke horror achterwege om iets te maken dat meer in het verlengde lag van zijn succesvolle debuut Krisha : zelfs het huis van de familie Williams uit Waves lijkt op huis van de familie uit Krisha. Het drama draait om een zwart gezin uit de Amerikaanse middenklasse dat in een emotionele rollercoaster belandt nadat de zoon (Kelvin Harrison Jr.) door de druk die hij voelt als geliefde atleet op school een aantal verkeerde keuzes maakt. Hij raakt uiteindelijk betrokken bij een tragedie waar ook zijn zus (Taylor Russell uit Lost in Space ) een schuldgevoel aan overhoudt. Naast de twee jonge acteurs werd ook de vaderrol van Sterling K. Brown ( This is Us ) bejubeld.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!