Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Nieuwe films op Netflix: Anna, Yesterday en The Secret Life of Pets 2

  •  
18-09-2022
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
59 keer bekeken
  •  
Yesterday
We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Met deze week: een Russische spionne, pratende huisdieren en covernummers van The Beatles.
Anna (2019)
Acteurs: Sasha Luss, Helen Mirren, Cillian Murphy
Regie: Luc Besson
Anna
Met Anna presenteerde Luc Besson in 2019 weer een nieuwe variatie op het door hem geregisseerde La Femme Nikita uit 1990, met ditmaal een Russische schone (model en danseres Sasha Luss, die eerder een rolletje had in Bessons Valerian and the City of a Thousand Planets ) die door haar overheid is opgeleid tot moordmachine. Besson weet zich prima raad met stijlvolle over-the-top-actie, hoewel het allemaal al eerder en beter is gedaan (denk Red Sparrow en Atomic Blonde ), ook door de Franse regisseur zelf. Anna was de tweede flop op rij voor Besson, die in 2014 nog een comeback maakte met het onverwachte succesvolle Lucy : door de MeToo-beschuldigingen aan het adres van de filmmaker liet men de première zo geruisloos mogelijk voorbijgaan.
Yesterday (2019)
Acteurs: Himesh Patel, Lily James, Ed Sheeran
Regie: Danny Boyle
Yesterday
Muziek speelde altijd al een grote rol in de projecten van Danny Boyle: zo maakte de Schotse regisseur onlangs een complete miniserie over de Sex Pistols. In het ook recente Yesterday staan The Beatles centraal: de fantasyfilm draait om een worstelende muzikant (Himesh Patel) die ineens wakker wordt in een alternatieve realiteit waarin de muziek van de Britse band niet bestaat en hij al hun klassieke nummers ten gehore kan brengen als eigen werk. Een leuke premisse waarvan de potentie dan wellicht niet helemaal benut wordt - het script van Tony Curtis ( Love Actually , Four Weddings and a Funeral ) verandert al snel in een standaard romkom - maar met de muziek van The Beatles (zie tevens de docu's Get Back en McCartney 3, 2, 1 ) zit je natuurlijk altijd goed.
The Secret Life of Pets 2 (2019)
Stemmen: Patton Oswalt, Harrison Ford, Kevin Hart
Regie: Chris Renaud en Jonathan del Val
The Secret Life of Pets 2
Meer-van-hetzelfde-sequel die zijn gehele bestaansrecht ontleent aan het feit dat het eerste deel zoveel geld opleverde, hoewel dat alle jonge fans die geen genoeg kunnen krijgen van Max, Gidget, Snowball en de rest van de pratende (huis)dieren waarschijnlijk weinig uit zal maken. In het vervolg maakt terriër Max met baasje Katie (Ellie Kemper), die inmiddels moeder is van een kind, een tripje naar het platteland. Louis C.K. is deze keer niet te horen als Max, maar er werd een capabele vervanger gevonden in de vorm van Patton Oswalt ( Ratatouille ), wiens nieuwe stand-up-show komende dinsdag ook bij Netflix verschijnt. De meest in het oog springende toevoeging aan de cast is echter Harrison Ford: The Secret Life of Pets 2 markeert zijn eerste animatiefilm.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!