Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Nieuwe films op Netflix: Amazones, Good Boys en The Wolf of Wall Street

  •  
27-11-2022
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
Good Boys
We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Met deze week: criminele vrouwen uit Brabant, grofgebekte kinderen en decadente multimiljonairs.
Amazones (2004)
Acteurs: Susan Visser, Monic Hendrickx, Monique van de Ven
Regie: Esmé Lammers
Amazones
Luchtige misdaadfilm die aanvoelt als het Nederlandse antwoord op Set It Off : vier vriendinnen besluiten nadat ze de eindjes niet meer aan elkaar kunnen knopen om een bank te overvallen en nadat ze daar tot hun eigen verbazing makkelijk mee wegkomen krijgen ze de smaak te pakken. Uiteindelijk is het allemaal weinig geloofwaardig, maar de actrices (met een pre- Penoza Monic Hendrickx) zijn toch leuk samen. De film speelt zich bovendien af in het zuidelijke Breda, waardoor je net als in Undercover weer volop het Brabantse accent hoort. En het blijft geestig om Georgina Verbaan (vanaf volgend jaar te zien in de Klem-film ) met een zachte g te horen praten. Voor meer vrouwen die vanwege geldproblemen het criminele pad bewandelen kun je op Netflix vervolgens ook nog kijken naar Good Girls.
Good Boys (2019)
Acteurs: Jacob Tremblay, Brady Noon, Keith L. Williams
Regie: Gene Stupnitsky
Good Boys
In 2019 deed producent Seth Rogen zijn filmdebuut als scenarist ( Superbad ) nog eens dunnetjes over met drie grofgebekte vriendjes op een basisschool, waarbij scenarist Gene Stupnitsky (bekend van The Office ) zijn debuut mocht maken als regisseur. Jacob Tremblay (het schattige jongetje in Room ) geeft in Good Boys gestalte aan Max, die met zijn eerste echte feestje in het vooruitzicht snel wil leren zoenen en vervolgens samen met zijn beste vrienden in de meest chaotische situaties verzeild raakt. Kleine kinderen die vloeken zijn altijd grappig - daar trok ook South Park in de begindagen alle aandacht mee - maar zoiets kan snel verworden tot een inspiratieloze gimmick. Good Boys heeft onder het vulgaire oppervlak echter meer hart en ziel dan je wellicht zou verwachten.
The Wolf of Wall Street (2013)
Acteurs: Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Margot Robbie
Regie: Martin Scorsese
The Wolf of Wall Street
Het blijft bewonderenswaardig hoe makkelijk Martin Scorsese ( The Irishman ) zelfs op zijn oude dag nog zo moeiteloos schakelt tussen ingetogen drama's als Silence en uitbundige komedies als The Wolf of Wall Street. Sopranos -scenarist Terence Winter ( Tulsa King ), die ook al eens met hem werkte aan de HBO-serie Boardwalk Empire , kreeg een Oscarnominatie voor het scenario van die laatstgenoemde titel. The Wolf of Wall Street is een soort van Goodfellas in de financiële wereld: de zeer succesvolle beurshandelaar Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) geniet met zijn rechterhand Donnie Azoff ( Jonah Hill ) van een leven vol excessen, totdat alles in de tweede helft van de film keihard instort. Overigens kun je op NPO Plus nu kijken naar de serie Exit , dat werd omschreven als de Noorse Wolf of Wall Street.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!