Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Narcos-maker werkt aan American Gangster-serie

  •  
27-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
55 keer bekeken
  •  
Chris Brancato
Chris Brancato (Narcos) werkt aan een serie die dient als prequel op American Gangster.
Het project heet The Godfather of Harlem en speelt zich af in de jaren zestig, vijf jaar voor de gebeurtenissen in de film van Ridley Scott. De filmversie draaide om de relatie tussen gangster Frank Lucas (Denzel Washington) en agent Richie Roberts (Russell Crowe). Lucas was een protégee van misdaadbaas Ellsworth ‘Bumpy’ Johnson, die straks in de serie wordt gespeeld door Oscarwinnaar Forest Whitaker. Het personage dook al even op in de opening van de American Gangster-film. Johnson was bevriend met Malcolm X en volgens Brancato gaan we in zijn serie zien hoe de criminele onderwereld in aanraking komt met de Civil Rights Movement. Brancato heeft het script naar eigen zeggen al zo goed als klaar en hij heeft Kendrick Lamar benaderd om de muziek voor de serie te verzorgen.
Chris Brancato is een van de bedenkers van Narcos, maar vertrok na het eerste seizoen. Momenteel werkt hij voor ABC Studios aan potentiële tv-series voor Netflix en Amazon.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!