de Lagarde

Missed Connections: zoetsappige maar volwassen Filipijnse romcom

  •  
02-06-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
93 keer bekeken
  •  
MissedConnections

© Netflix

Een jonge ontwerpster wordt verliefd op een webdesigner in lieflijke en lekker flirterige film. 

Mae (Miles Ocampo) staat op het punt om aan een nieuw hoofdstuk in haar leven te beginnen: ze wil een webshop openen waarin ze T-shirts verkoopt met krachtige woorden. Tijdens een bezoek aan de supermarkt ontmoet ze bij toeval Norman (Kelvin Miranda): een webprogrammeur die haar kan helpen bij het starten van haar bedrijf. De twee beginnen meteen ernstig te flirten en Mae wordt verliefd. Norman lijkt dit echter niet door te hebben en biecht tijdens een volgende afspraak (die Mae beschouwt als een date) op dat hij zijn zinnen heeft gezet op ‘salonhouder, vlogger en influencer’ Julia (Chienna Filomeno).

Mae heeft dus concurrentie. Tijdens een bezoek aan Julia’s salon laat ze haar haardos behandelen door de uitbaatster zelf, om te zien wat voor vlees ze in de kuip heeft. Mae blijkt flink onder de indruk van Julia. Daar draait Missed Connections ook om: de jonge vrouw moet meer in zichzelf zien te geloven en minder naar anderen kijken. Een nogal opzichtige moraal. Maar hoewel het romantische drama van meet af aan oogt als rechttoe rechtaan heeft filmmaker Jelise Chung wel degelijk een en ander te bieden: de scènes waarin Mae en Norman flirten ogen als uit het leven gegrepen. Zonder kwaadaardige bedoelingen; echte menselijke interacties.

MissedConnections#storyart_na_02_zxx

© Netflix

En ook de grote verhaallijn wijkt misschien net ietsjes af van wat je in dit soort amoureuze coming-of-age-films zou verwachten. Geen al te grote obstakels; Chung toont levens die in zekere zin lekker voortkabbelen. Weet Chung het wiel opnieuw uit te vinden? Nee. Maar een aardige romantische komedie met een behoorlijk volwassen karakter is Missed Connections wél.

Missed Connections, vanaf vrijdag 2 juni 2023 bij Netflix

Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!