Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Love Is in the Air: tenenkrommende romcom

  •  
28-09-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1222 keer bekeken
  •  
EN-GB_LIITA_Main_Vertical_RGB_Post

© Netflix

Een Londense zakenman moet het bedrijf van een Australische junglepilote sluiten. De rest laat zich wel raden. 

Zij is de telg van een familie van vliegers; hij komt uit een rijk nest. Zij geeft niet zoveel om geld maar om mensen; hij is de financiële wereld ingegaan omdat zijn vader dat van hem verwachtte. Haar vader is geliefd; zijn vader is een gewiekste haai. Al snel komen junglepiloot Dana (Delta Goodrem) en financiële man William (Joshua Sasse) in Love Is in the Air op elkaars pad. Het Australische luchtvaartbedrijf van Dana’s vader, dat slechts beschikt over een klein vliegtuig, is in zwaar weer gekomen. Pa beargumenteert dat toeristische vluchten meer geld in het laatje brengen; Dana ontfermt zich graag over hulpbehoevende mensen uit onbegaanbare gebieden. 

Uit Londen komt William, wiens vader een belangrijke positie bekleedt bij een investeringsmaatschappij. Hij is aangesteld om het luchtvaartbedrijf te sluiten. Filmmaker Adrian Powers dikt nog eens de verschillen aan tussen Dana en William. Dana kan overal een mouw aan passen; William is rigide. Hij heeft nette suède schoenen aan in de wildernis; zij weet wel raad met het avontuur van de ongerepte natuur. De film stapelt het ene na het andere cliché op elkaar. En tegen het einde, tegen de welbekende ik-hou-toch-van-je-speech na de voorspelbare derde akte (een orkaan), somt Dana dit alles ook nog eens op: we zijn beiden afkomstig uit een familiebedrijf, zegt ze.

LoveIsInTheAir_Netflix_1C5A9377

© Netflix

Tja, dat zal de kijker vanaf de eerste paar minuten vast niet zijn ontgaan. Stompzinnige romantische komedies zijn soms de moeite waard als ze weten te ontroeren en vermaken. Dat doet Love Is in the Air niet. En dan zijn er nog de tenenkrommende vliegtuiggrappen, over ‘turbulente’ relaties. Het oogt bijna alsof deze film door een algoritme is gemaakt.

Love Is in the Air, vanaf donderdag 28 september 2023 bij Netflix

Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!