Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

La Vérité: Franse film van de maker van Shoplifters te zien bij de NPO

  •  
19-09-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1774 keer bekeken
  •  
the-truth_DjeL7k

© Le Pacte / Canal+

De dochter (Juliette Binoche) van een beroemde Franse filmster kan zich niet bepaald vinden in een door haar moeder (Catherine Deneuve) geschreven biografie.

Het Franse drama La Vérité (niet te verwarren met de gelijknamige film met Brigitte Bardot uit de jaren zestig) is vrijdag 13 oktober te zien op NPO 2. La Vérité draait om de gevierde Franse actrice Fabienne (Catherine Deneuve uit Claire Darling). Vlak voor de verschijning van haar memoires keert haar dochter Lumir (Juliette Binoche) met haar gezin vanuit New York weer terug naar Parijs. Vol verbazing leest Lumir de fantasierijke biografie van haar moeder, die geen tijd heeft om aan haar verantwoording af te leggen omdat ze druk bezig is met een nieuwe film. De reünie tussen moeder en dochter verandert daarna in een hevige confrontatie, waarbij weggestopte trauma’s worden opgerakeld en de waarheid uiteindelijk boven tafel komt. La Vérité werd geregisseerd door Hirokazu Kore-eda (Shoplifters) en is momenteel al online te zien op NPO Plus.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!