Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Hacks S02E01: bloed, zweet en grappen

  •  
13-05-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Hacks S02
In sterke openingsaflevering laat Deborah Vance (Jean Smart in topvorm) zien dat de strijd nog niet gestreden is.
Foto credits: WarnerMedia
In de openingsaflevering van het tweede seizoen van Hacks geven showrunners Lucia Aniello, Paul W. Downs en Jen Statsky direct een cursus scenarioschrijven. De aflevering begint met komiek Deborah Vance (Jean Smart) die geïrriteerd kijkt naar hoe een grote beeltenis van haar op een wolkenkrabber in Las Vegas overgeschilderd wordt met witte verf. Aan het einde van de aflevering prijkt er een nieuwe beroemdheid op het gebouw, die Vance op vileine wijze besmeurt met een paintballgeweer. Haar strijd is nog niet gestreden. En met Ava (Hannah Einbinder) heeft ze een talentvolle souffleur aan haar zijde. Hoewel de vraag is voor hoelang.
Vorig seizoen stuurde Ava immers een e-mail rond met lasterlijke informatie over Deborah. Hoewel ze elkaar al meermaals vergaven voor hun nogal arrogante gedrag. Ava is in die zin natuurlijk ook een protegé van Deborah en net zo eigengereid. Dus gaan de twee voor nu – de stilte voor de storm – op tour, en dat blijkt geen sinecure: veel zalen zijn al volgeboekt. Maar voordat de twee op het vliegtuig stappen vecht Aidan (Paul Felder), Deborahs nieuwbakken schoonzoon, zijn eerste UFC-gevecht in een grote arena in Las Vegas. Daar moet ze bij zijn.
Hacks S02
Maar als Aidan dreigt te verliezen dan knapt er iets in Deborah, die tijdens het evenement al niet in de schijnwerpers wordt gezet - waarmee haar tanende beroemdheid weer eens wordt onderschreven. Ze sluipt tijdens de pauze naar de bebloede bokser toe en vertelt hem dat iedereen denkt dat-ie gaat verliezen. Wat volgt is een ronde waarin Aidan zijn tegenstander alle hoeken van de ring laat zien. Tijdens de finale vuistslag vliegt het bloed van de vechter rechtstreeks op Deborahs gezicht, die bij de ring is blijven staan. Waarna ze begint te juichen – en dus vervolgens de beeltenis op het gebouw beklad met rode paintballkogels. Want Deborah kent het klappen van de zweep en is here to stay.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Hacks S02
Het blijft heerlijk om actrice Jean Smart opnieuw te zien in haar persiflage van Joan Rivers en andere Vegasgrootheden. Vooral omdat Hacks veel zelfspot bevat en liefde voor het métier.
Hacks S02, vanaf 13 mei 2022 wekelijks een dubbele aflevering bij HBO Max
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!