Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Gunpowder: datum en trailer voor BBC-serie

  •  
13-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Gunpowder
Kit Harington ( Game of Thrones ) wil de Britse koning opblazen in de miniserie Gunpowder.
Het driedelige drama van de BBC is een speciaal project voor Harington, omdat hij zelf een verre afstammeling is van Robert Catesby, het personage dat hij speelt in de serie. In 1605 bedacht Catesby uit onvrede een plan om de heersende Britse aristocratie uit de weg te ruimen door het parlement op te blazen. Tom Cullen ( Downton Abbey ) geeft gestalte aan de beroemde Guy Fakwes, bekend van de maskers. Fawkes was een belangrijke pion in de uiteindelijk verijdelde aanslag, die in Engeland jaarlijks op 5 november wordt herdacht door vuurwerk af te steken. Liv Tyler ( The Leftovers ) is in de serie te zien als Catesby’s bezorgde nichtje Anne Vaux. Mark Gatiss ( Sherlock ) speelt een spion van de koning en Peter Mullan ( Ozark ) geeft gestalte aan Catesby’s meer vredelievende vader.
Gunpowder is een miniserie bestaande uit drie afleveringen, met elk een speelduur van ongeveer 60 minuten. Op 21 oktober gaat de eerste aflevering in première op BBC One.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!