de Lagarde

Filmtips: The Meg, Overlord en The Gambler

  •  
21-06-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Overlord
We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Met deze week een prehistorische haai, duistere nazi-praktijken, en een gokverslaafde Mark Wahlberg.
The Meg (2016)
Acteurs: Jason Statham, Li Bingbing, Rainn Wilson
Regie: Jon Turtletaub
The Meg
Als Jaws de beste haaien-film is en (het desondanks erg vermakelijke) Sharknado de slechtste, dan ligt het niveau van The Meg waarschijnlijk ergens in de buurt van Deep Blue Sea. De film die ooit bijna gemaakt werd door Jan de Bont - totdat budgetaire problemen ontstonden - volgt een groep wetenschappers (aangevuld met de immer stoïcijnse Jason Statham als duiker) die het aan de stok krijgen met een enorme haai uit de prehistorie. The Meg is een losse adaptatie van het boek van Steve Alten, waarbij regisseur Jon Turtletaub ( National Treasure ) er vooral een avontuurlijke actiethriller van maakte. Het uitgangspunt 'Statham versus haai' zal voor veel mensen al genoeg zijn om te kijken, hoewel de film nergens echt boven het label 'bekwaam' uitstijgt.
Overlord (2018)
Acteurs: Jovan Adepo, Wyatt Russell, Mathilde Ollivier
Regie: Julius Avery
Overlord
Lange tijd in veel mysterie gehulde genre-bender van producent J.J. Abrams , waarin horror wordt toegevoegd aan het bekende verhaal over de invasie op D-Day. In een indrukwekkende openingsscène worden Amerikaanse parachutisten gedropt op het Franse platteland, om vlak voor de bestorming van het strand een belangrijke communicatietoren van de Duitsers te saboteren. Eenmaal ter plaatse stuiten de soldaten (met onder anderen Wyatt Russell in het type tough guy-rol waar zijn vader Kurt zich vroeger in specialiseerde) op een locatie waar de nazi's afschuwelijke experimenten uitvoeren. In tegenstelling tot Cloverfield liet Abrams de filmmakers dit keer wel helemaal los gaan wat betreft bloedvergieten, met ook nog eens vooral praktische special effects.
The Gambler (2014)
Acteurs: Mark Wahlberg, John Goodman, Brie Larson
Regie: Rupert Wyatt
The Gambler
Na de release vrij snel vergeten, maar zeker niet slechte remake van de gelijknamige misdaadthriller met James Caan uit 1974. The Gambler werd door William Monahan ( The Departed ) geschreven als een nieuw vehikel voor Martin Scorsese en Leonardo DiCaprio, maar belandde uiteindelijk in handen van Rupert Wyatt, die destijds net de Planet of the Apes-remake tot een trilogie-startend succes had gemaakt en hier met zichtbaar zelfvertrouwen regisseert. Mark Wahlberg speelt een docent met een gokverslaving die gevaarlijke beloftes moet doen aan intimiderende mensen (zoals een kale John Goodman). Brie Larson ( Room ) is te zien als een flirtende studente die zijn geheim kent, maar vooral Jessica Lange ( Feud ) maakt indruk als zijn immer felle moeder.
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!