Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Filmtips: Little Women, Bloodshot en A Beautiful Day in the Neighborhood

  •  
01-11-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
A Beautiful Day in the Neighborhood
We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Deze week: Tom Hanks als kindervriend, de vrouwen van Greta Gerwig en de resurrectie van Vin Diesel.
Bloodshot (2020)
Acteurs: Vin Diesel, Eiza González, Sam Heughan
Regie: Dave Wilson
Bloodshot
Na het succes van Marvel wil bijna iedereen een ' cinematic universe ' en Sony - dat ook hun Spider-Man universum al uitbreidde met Venom en Morbius - gaat het nu ook proberen met adaptaties van Valiant Comics. Het startschot werd dit jaar gegeven met Bloodshot, dat door toedoen van de pandemie echter vrij snel uit de bioscopen verdween. Verhalen over dode soldaten (in dit geval Vin Diesel) die weer opnieuw tot leven worden gewekt met technologische upgrades hebben we natuurlijk al vaker gezien (Universal Soldier) en Bloodshot voegt weinig nieuws toe aan het genre, maar de film bevat wel een paar creatieve actiescènes, met dank aan debuterend regisseur Dave Wilson, die eerder de special effects verzorgde voor onder meer Avengers: Age of Ultron.
A Beautiful Day in the Neighborhood (2019)
Acteurs: Tom Hanks, Matthew Rhys, Susan Kelechi Watson
Regie: Marielle Heller
A Beautiful Day in the Neighborhood
Tom Hanks wordt over het algemeen gezien als de 'aardigste man in Hollywood' en dus leek de rol van de immer vriendelijke Fred Rogers, decennialang de presentator van het iconische kinderprogramma Mister Rogers' Neighborhood, hem op het lijf geschreven. Rogers is, zoals ook te zien in de documentaire Won't You Be My Neighbor?, eigenlijk te enigmatisch voor een biopic, maar het door Marielle Heller ( Can You Ever Forgive Me? ) verfilmde scenario vindt op slimme wijze een ingang: de film gaat juist over een cynische journalist (Matthew Rhys uit The Americans en Perry Mason ) wiens leven op onvoorziene wijze wordt beïnvloed door Rogers. Hanks kreeg de Oscarnominatie, maar Rhys is zo stiekem toch een beetje de onbezongen held.
Little Women (2019)
Acteurs: Saoirse Ronan, Florence Pugh, Emma Watson
Regie: Greta Gerwig
Little Women
Met Little Women liet Greta Gerwig vorig jaar zien dat Lady Bird geen toevalstreffer was. En dat terwijl haar tweede (solo)klus als regisseur er in vergelijking toch heel wat gecompliceerder uitzag: een historisch drama dat vele jaren bestrijkt en waarin ze nu opeens een enorme ensemble cast (met grote namen als Meryl Streep ) moest regisseren. Het coming of age-drama naar het boek van Lousia May Alcott draait om de levens van vier zussen in het Massachusetts van de 19e eeuw. Saoirse Ronan (Lady Bird) en Florence Pugh ( The Little Drummer Girl ) kregen Oscarnominaties en verder is Timothée Chalamet ( Call Me By Your Name ) te zien als een potentiële 'love interest' voor de vrouwen. Het script van Gerwig werd ook genomineerd voor een Oscar.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!