Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Filmtips: Despicable Me, Blair Witch en Notting Hill

  •  
17-03-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
60 keer bekeken
  •  
Notting Hill
We zetten een aantal films die recent op Netflix verschenen voor je op een rij. Met deze week Gru en de Minions, een heks in de bossen en romantiek in een boekwinkel.
Despicable Me (2010)
Acteurs: Steve Carell, Jason Segel, Russell Brand
Regie: Pierre Coffin en Chris Renaud
8772.w1500.0.e6656f7
In 2010 nestelde animatiestudio Illumination zich met hun eerste film Despicable Me tussen grote spelers als Dreamworks Animation en Pixar. Steve Carell (die onlangs met de maker van The Office herenigde voor Space Force ) is daarin te horen als Gru, een superschurk met een Cyrano-achtige neus. Hij wil drie onwetende weeskinderen voor zijn karretje spannen, maar de kleintjes hebben tot zijn eigen ongenoegen een zeer positieve invloed op zijn leven. Despicable Me was een gigantische hit voor Illumination en kreeg twee sequels, waarvan de eerste nu eveneens te bekijken is op Netflix. Toch werd het origineel gestolen door de onverstaanbare Minions, net zoals eerder Ice Age werd gestolen door de onverstaanbare eekhoorn Scrat. De kleine gele handlangers kregen in 2015 dan ook een onvermijdelijke spin-off, met tevens nog een vervolg in ontwikkeling.
Notting Hill (1999)
Acteurs: Hugh Grant, Julia Roberts, Rhys Ifans
Regie: Roger Michell
8773.w1000.0.f506dda
Romkom uit de jaren negentig, geschreven door Richard Curtis ( Love Actually , Four Weddings and a Funeral ), over een doodnormale man die verliefd wordt op een hele beroemde actrice. Hugh Grant (ook te zien in Four Weddings and a Funeral) speelt de desbetreffende man, die in Londen een kleine boekwinkel runt. De beroemde filmster wordt - en volgens de makers was zij de enige keuze - gespeeld door Julia Roberts, die straks niet terugkeert voor het tweede seizoen van Homecoming , maar nog wel een HBO-serie in aantocht heeft. De boekwinkel waar de twee elkaar treffen is nog altijd een locatie waar heel veel mensen op afkomen. Nu de film zijn 20-jarige jubileum viert krijgen de eigenaren naar eigen zeggen zelfs meer en meer bezoekjes van geliefden die er huwelijksaanzoeken willen doen, gebruik makend van de beroemde 'I'm just a... standing in front of a....' quote uit de film.
Blair Witch (2016)
Acteurs: James Allen McCune, Callie Hernandez, Valorie Curry
Regie: Adam Wingard
8805.w1499.0.45e9883
Eind jaren negentig groeide The Blair Witch Project, een zogenaamd waargebeurd verhaal over de verdwijning van drie studenten die in de bossen van Maryland een documentaire over een lokale legende aan het schieten waren, uit tot een wereldwijd fenomeen. De film gaf het 'found footage' genre een enorme boost en maakte de weg vrij voor onder meer de Paranormal Activity-films, hoewel de stilistisch volledig omgegooide sequel Book of Shadows een jaar later minder goed werd ontvangen. In 2016 poogde men de franchise nieuw leven in te blazen met Blair Witch, waarin James (James Allen McCune) in de bossen op zoek gaat naar zijn verdwenen zus uit de eerste film. De nieuwe sequel deed het minder goed dan verwacht, maar was voor regisseur Adam Wingard ( Death Note ) wel een opstapje naar een grote blockbuster: hij staat nu op de set van de cross-over Godzilla vs. King Kong.
En verder....
Dit verscheen onlangs nog meer op Netflix: A Dog's Purpose en The Hundred-Foot Journey van de Zweedse regisseur Lasse Hallström, King Arthur: Legend of the Sword met Charlie Hunnam , Bridesmaids met Melissa McCarthy en Kristen Wiig en Wanted met James McAvoy.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!