de Lagarde

Donald Glover sluit productiedeal met FX

  •  
14-01-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1258696597
Na het succes van Atlanta wil zender FX graag verder met Donald Glover. Ze strikken hem voor een exclusieve productiedeal.
Glover begon al op jonge leeftijd als schrijver voor Tina Fey’s 30 Rock , waarin hij af en toe ook een gastrolletje speelde. Zijn doorbraak als acteur volgde toen hij niet veel later werd gecast naast onder andere Joel McHale en Chevy Chase in de sitcom Community. Hij besloot die serie echter vroegtijdig te verlaten, om aan het door hemzelf bedachte Atlanta te werken. En met succes; de serie werd onlangs tijdens de uitreiking van de Golden Globes uitgeroepen tot Beste Komedie. Glover gaat nu naast Atlanta nog meer nieuwe content ontwikkelen voor FX. Toch zal de zender het voorlopig even zonder hun nieuwe aanwinst moeten doen. Glover werd eerder dit jaar namelijk gecast als een jonge Lando Calrissian, in de nieuwe Star Wars -film over de vroege jaren van Han Solo. Door de productie van de Han Solo-film zullen ook nieuwe afleveringen van Atlanta langer op zich laten wachten, het tweede seizoen verschijnt pas in 2018.
Atlanta werd september vorig jaar al verzekerd van een tweede seizoen. Lees ook onze recensie van de eerste twee afleveringen van het eerste seizoen. De serie stond tevens in onze algemene top 6 met de beste series van 2016.
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!