Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

De Lagarde Podcast #73: Waarom we zo graag meekijken in de politiek?

  •  
26-09-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
The Politician
Redacteuren Bregtje Schudel en Omar Larabi bespreken in elke aflevering een ander thema, met deze week politieke tv-series naar aanleiding van The Politician op Netflix.
Een vernieuwde podcast over (vooral) tv-series, voortaan met De Lagarde-redacteuren Bregtje Schudel en Omar Larabi. In elke aflevering van de podcast bespreken de twee serieliefhebbers (en -kenners, ze kijken alles wat los en vast zit, zoals je ook kunt lezen in alle recensies die ze voor deze site schrijven) een thema aan de hand van het enorme aanbod.
In deze aflevering van de podcast praten Bregtje en Omar over politieke tv-series: in deze roerige tijden is er een overvloed aan politieke drama's en komedies. De aanleiding is de verschijning van The Politician , de satirische serie van Ryan Murphy die morgen op Netflix verschijnt. Murphy maakt wel vaker politiek beladen series: zie ook de American Crime Story-seizoenen over mensen als O.J. Simpson en Monica Lewinsky.
Verder is uiteraard The West Wing (met daarin de voor Aaron Sorkin kenmerkende 'walk and talks') een klassiek voorbeeld, terwijl House of Cards en Veep behoren tot de recente series die helemaal in het teken stonden van politiek bedrijven.
Luister hieronder de complete aflevering terug!
En abonneer je hier op onze podcast!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!