Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

A Perfect Pairing: flauwe wijnfilm

  •  
19-05-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
114 keer bekeken
  •  
A Perfect Pairing
Een Amerikaanse wijnkenner raakt verliefd op een Australische schapenscheerder in kazige dramedy.
A Perfect Pairing betekent zoiets als ‘de perfecte combinatie’. En aangezien A Perfect Pairing een wijnfilm is, zou je kunnen denken aan de smaakexplosie van het ultieme rode wijntje met de ultieme kaas. Maar de titel verwijst ook naar de perfecte liefde. En de twee lovers uit de film zijn dan ook complementair aan elkaar. Lola Alvarez (Victoria Justice) is een Californische wijnkenner die voor een onuitstaanbare baas werkt, die op een dag ontslag neemt en voor zichzelf begint; Max Vaughn (Adam Demos) is een Australische rijkaard die zich voordoet als noeste schapenscheerder. Oftewel, zij heeft het geld nodig dat hij heeft.
Aan het begin van de film probeert Alvarez, dan nog in vaste dienst, een Australische wijnmaker voor zich te winnen. Wanneer een collega haar idee steelt, dan besluit de wijnconnaisseur het heft in eigen handen te nemen: ze richt haar eigen bedrijf op en reist af naar Australië. Succes heeft ze aanvankelijk niet, maar ze mag wel op de wijnboerderij beginnen als schapenscheerder en manusje-van-alles. Daar ontmoet ze Vaughn die veinst alsof hij een simpele boerenjongen is, maar in feite is hij aandeelhouder in de wijnfirma – maar dat weet Alvarez dus nog niet.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
A Perfect Pairing
Niettemin worden de twee verliefd op elkaar en loont alle noeste arbeid, want uiteindelijk mag Alvarez de wijnimporteur worden van de Australische wijnproducent. Eind goed, al goed. Tussendoor is de film gevuld met flauwe grappen (‘Meryl Sheep’, ‘stop whining ’) en filmen drones wijnvelden tot zo ver het oog reikt. En Alvarez heeft een speciale gave: als ze een rood wijntje proeft, dan beeldt ze zich een chateau in het Franse Dijon in, in de warme meimaand. A Perfect Pairing doet in dat opzicht vooral denken aan een (veel) betere wijnfilm: Sideways (2004). Na het kijken van dat meesterwerk, met Paul Giamatti en Virginia Madsen, krijg je pas echt zin om een fles open te trekken.
A Perfect Pairing, vanaf 19 mei 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!