NPO
Sfeerfoto van BNNVARA

BNNVARA

Wij zijn voor

Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook? Samen zetten we dingen in beweging. Sluit je aan bij BNNVARA.

Wat wil de VVD met Nederland?

23 apr 2019
  •  
leestijd 1 minuten
Als het aan fractievoorzitter Klaas Dijkhoff ligt, gaat de VVD een andere koers varen. Zaterdag presenteerde hij een discussiestuk ‘Liberalisme dat werkt voor mensen’. Ook heilige huisjes als vrijheid van onderwijs en godsdienst staan ter discussie.
In Pauw praat hij ook over het klimaat: ‘Ik zie dat het klimaatdebat een strijdtoneel lijkt te gaan worden op religieus politiek niveau. Aan de ene staan partijen als GroenLinks, voor wie het allemaal nooit genoeg is. Voor partijen als Forum voor Democratie is alles teveel. Kiezers, ook die zijn afgehaakt bij ons, vinden het een goed idee om baas te zijn over eigen energie. Om Nederland daarin onafhankelijker te maken. Of om te werken aan schonere lucht, aan een beter milieu. Maar ze willen ook weten: doen wij niet als een malle veel méér dan andere landen? Kan ik alles nog wel betalen, krijg ik niet van alles door de strot geduwd? En: ga je het klimaatprobleem niet misbruiken om een moralistische levensstijl op te leggen?’

Meer over:

, , , ,