theme-icon
Seks

Wat is OnlyFans en hoe maak je er een succes van?

17-11-2022
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
8166 keer bekeken
  •  
2650EC7F-04EB-4B5C-A7E6-4BF067DA7B65

De populariteit van het Britse platform OnlyFans is met de jaren explosief gestegen, zo ervaarde ook Ferry Doedens die er zondag bij Boerderij van Dorst open over sprak. Wat maakt het platform zo'n succes?

OnlyFans werd in 2016 opgericht voor artiesten, zodat zij – tegen betaling van fans – exclusieve content konden plaatsen, zoals extra optredens of video’s van wat zij doen in hun vrije tijd. Maar toen er in 2018 een naaktfoto verkocht werd op het platform voor tien dollar is OnlyFans een heel andere weg ingeslagen.

Following
Een account aanmaken op OnlyFans is redelijk makkelijk. Het enige dat je moet hebben is een paspoort, een ringlight, een telefoon en een laptop. Vervolgens moet je een prijskaartje aan je content hangen, zodat mensen voor je content gaan betalen. Maar voordat je er wat aan kan verdienen moet je héél véél promoten en een zogeheten following hebben. Dit zijn fans die willen betalen voor de content die je maakt.

BNNVARA-presentator Dzifa Kusenuh dompelde zich begin 2021 in de wereld van OnlyFans en volgens haar ging dat niet zonder slag of stoot: ‘Voordat je bekend kunt worden op OnlyFans moet je eerst heel veel promoten en een groep fans opbouwen die wil betalen voor jouw content. Veel meiden zijn hier dag en nacht mee bezig en dit kan veel stress opleveren.’

Seksuele content
OnlyFans is voor mensen die expliciete content - zoals naaktfoto’s en -video’s, maar ook het versturen van bijvoorbeeld gebruikte slipjes - willen creëren, verspreiden en natuurlijk bekijken. Dit is tegen een maandelijkse betaling.

Tegenwoordig is het platform voornamelijk populair onder sekswerkers en influencers en zitten er maar liefst 220 miljoen gebruikers op het platform. Zogeheten ‘creators’ verdienen hier veel geld mee; dit kan oplopen van een paar tientjes tot duizenden euro’s per maand. Ook met de functie pay-per-view kun je - als fan - extra content van je favoriete creator aanvragen tegen een bepaald bedrag. Dit ontvang je in je privéberichten.

Pandemie
Het gebruik van OnlyFans nam in de coronatijd sterk toe, omdat iedereen thuis zat. In Nederland waren het voornamelijk sekswerkers die zich aanmeldden, omdat zij niet mochten werken vanwege de coronamaatregelen. Het platform was voor hen een nieuwe manier om geld te verdienen. Daar bleef het niet bij, want niet alleen sekswerkers, maar ook influencers liepen in de coronatijd verdiensten mis en zochten een weg om alsnog geld te verdienen.

Ferry Doedens is een van de bekende Nederlanders die ervoor heeft gekozen om een OnlyFans-account aan te maken, omdat hij geen inkomen had. Momenteel is hij een van de best verdienende creators van Nederland en deelt hij verschillende intieme foto’s en video’s: ‘Ik had altijd veel geluk in het leven, maar toen ik stopte met Goede Tijden, Slechte Tijden had ik het gevoel dat mijn carrière voorbij was. Ik had niet veel gespaard, dus ik had geen idee hoe ik mijn geld moest verdienen. Een vriend van me vertelde wat je kan verdienen met OnlyFans en toen dacht ik: misschien moet ik dat een keer proberen’, aldus Doedens in Boerderij van Dorst.

Bekijk hieronder het fragment met Ferry Doedens over OnlyFans in Boerderij van Dorst

Thema's:

theme-icon
Seks
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar