Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Maakt een gespierd lichaam gelukkiger?

  •  
14-08-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2004 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2022-08-10 om 12.51.12

De helft van de mannen is minder gespierd dan hij eigenlijk zou willen zijn, blijkt uit onderzoek van Spuiten en Slikken en 3Vraagt. Het gespierde lijf is het ideaalbeeld geworden, ook voor programmamaker Stijn de Vries. Hoever is hij bereid te gaan voor het ideale lichaam?

Een kwart van de mannen zegt een gespierder lijf mooier te vinden en daarnaar te streven. Dat heeft er volgens psycholoog Saskia Geraerts mee te maken dat dit een teken van vruchtbaarheid is. 'Er blijkt uit onderzoek dat alle cosmetische ingrepen die mannen willen doen, tekenen van vruchtbaarheid zijn: haarimplantaten, breder zijn en een penisvergroting. Dat zijn allemaal uitingen van de masculiniteit.'

De een gaat er verder in dat ideaalbeeld te bereiken dan de ander. Bodybuilder Jay Whey weet hoe het is om je leven aan te passen op de creatie van dat perfecte lichaam: 'zorgen dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt, gezond eten, letten op slaap, 's ochtends koud douchen, mediteren, stressreductie, slaapoptimalisatie, voeding heel strak' enzovoorts.

Daarnaast schuwt hij ook het gebruik van anabolen niet. 'Als je beter wil zijn dan de rest en je wil echt de grens opzoeken van wat jouw lichaam kan, dan is dit een logische vervolgstap in mijn ogen.' En hij is lang niet de enige. In Nederland zijn er naar schatting zo'n 60.000 mannen die het middel gebruiken.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (4)

MurrMurr
MurrMurr28 aug. 2022 - 2:21

Deze reactie is verwijderd

Marcus A.2
Marcus A.222 aug. 2022 - 13:45

Zelf heb ik een goed afgetraind lichaam. Niet te gespierd, maar eerder atletisch dan het bodybuilding type. Het is prachtig en bovendien sterk. Ik en de mensen om mij heen kijken er graag naar. Dat wou ik graag even kwijt.

develhunt
develhunt15 aug. 2022 - 12:33

Mannelijkheid, het is jarenlang in twijfel getrokken, de man die de vrouw in hem moest toelaten, huilen en over gevoel praten, op het schoolplein huppelend hand in hand met je kroost, leuk hoor en zeker niet onbelangrijk, begrijp me niet verkeerd, maar ook behoorlijk tegen de natuur in, het werkt onderdrukkend van onze oerinstincten die zeker nog aanwezig zijn, mannen en vrouwen zijn nu eenmaal verschillend, daar zit de aantrekkingskracht, vandaar dat de nieuwe generatie mannelijkheid ook weer meer gaat waarderen, en daar hoort kracht bij, een mannelijke uitstraling, sterk zijn, mega penis, onze vrouwen en kinderen kunnen verdedigen, weg de smalle borstkas, het slappe hangkontje en de love handels, helemaal ideaal als het gepaard gaat men een stel goed werkende hersenen maar helaas, dat is soms teveel gevraagd. En de vrouw? Die laat zich nieuwe lippen, een duckface en plastic borsten aanmeten, en ze leefde nog lang en gelukkig.

2 Reacties
Marnixo
Marnixo18 aug. 2022 - 9:48

Een man mag best mannelijk zijn en een vrouw vrouwelijk zijn als ze dat willen. Maar je hoeft niet de boel af te breken na voetbal wedstrijden of voor de lol anderen in elkaar te rammen om jezelf mannelijk te kunnen voelen. Dit gedrag valt meer onder een minderwaardig heidscomplex stoornis met het gedrag van een kind en onvolwassen heid.

develhunt
develhunt18 aug. 2022 - 15:01

Asociaal gedrag heeft niets met mannelijkheid te maken, het is vooral stompzinnig en gefrustreerd gedrag, een echte man heeft dat niet nodig

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de BNNVARA nieuwsbrief!

Gerelateerd

Meer over dit onderwerp