Joop

Tiktokker ontdekt iets opvallends aan de penissen van antieke Griekse beelden

  •    •  
19-05-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
12113 keer bekeken
  •  
ruby

Tiktokker Ruby Reign bespeurde iets opmerkelijks bij het bestuderen beelden uit de Griekse oudheid. De mannenfiguren zijn allemaal goed gebouwd en zeer gespierd maar ook klein geschapen. Waarom vroeg ze zich af en dook in de Griekse klassiekers om het te achterhalen. Ze stuitte op een tekst van Aristophanes (446 v.Chr. – 386 v.Chr.) die in zijn tegen Socrates gerichte toneelstuk De Wolken de fysieke kenmerken van de ideale man omschrijft: "een glanzende borstkas, stralende huid, brede schouders, kleine tong, gespierde heupen en een klein gereedschap."

Ze ontdekt ook dat de oude Grieken hun vijanden juist enorme geslachtsdelen toebedeelden. "Het werd gezien als iets zeer negatiefs, in tegenstelling tot vandaag de dag." Groot geschapen mannen werden als barbaren beschouwd, sterker nog dat waren ze ook vaak. Een kleine penis daarentegen was in die tijd een symbool van beschaving. 

Haar uitleg is al bijna 4 miljoen keer bekeken, constateert The Greek Reporter verrast, en wordt door veel mannen met gejuich ontvangen. "Ik ben in de verkeerde tijd geboren," constateert er een.

Ruby legt uit dat schoonheid, net als veel van onze opvattingen, een sociale constructie is, iets wat bedacht is. "We moeten ons daar niet een slecht zelfbeeld door laten aanpraten," raadt ze haar kijkers aan. Wat overigens niets afdoet aan de klassieke feministische wijsheid 'mannelijke geslachtsdelen zijn wel interessant maar er zit meestal een lul aan vast'.

Hier nog een wat meer wetenschappelijke uitleg over het Griekse schoonheidsideaal voor mannen:

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (30)

DanielleDefoe
DanielleDefoe20 mei 2022 - 9:45

De mannen hebben hun genitaliën tenminste nog. De griekse en romeinse marmeren beelden van vrouwen zijn zo ongeveer even terughoudend als barbie-poppen. Hedentendage is zelfs in grafitti de vulva vnl opmerkelijk door haar afwezigheid.

4 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe20 mei 2022 - 10:00

McCartney maakte er kunst mee http://www.greatwallofvagina.co.uk/home

dirk den boer
dirk den boer20 mei 2022 - 15:11

De toktokster presenteert zich met flinke boops stevig tegen elkaar aan geperst, is te hopen dat die echt zijn, en geen kunstwerk, want dat had je vroeger nog niet natuurlijk. Over dat formaat, als ik onder koude douche uitkom, ook zelfde kleine formaat, misschien werkten beeldhouwers vroeger wel met voorbeelden die net uit koud bad kwamen, weet jij veel....niks onnatuurlijk of ideaalbeeld dus, hoeft niet perse.

Juppé🎗
Juppé🎗21 mei 2022 - 9:34

Geen lullig kunstwerk om het positief te formuleren, Danielle. Niet alle mannen hier hebben hun genitaliën door de eeuwen heen kunnen bewaren. Er zijn er wat die hem helaas kwijt zijn. Zal meestal onder invloed van religies zijn gebeurd, maar als je daar 2000 winters op een tochtige hoek van een amphithéâtre in de koude mistral staat kan dat ook wel eens een klein probleempje geven en ligt hij ineens op de grond.

DanielleDefoe
DanielleDefoe21 mei 2022 - 19:24

Juppé🎗 alles wat enigszins uitsteekt is natuurlijk kwetsbaar. Soms ontbreken er ook neuzen of zelfs armen,

drs. H.C. Queyncken Tollaert
drs. H.C. Queyncken Tollaert20 mei 2022 - 7:30

Over de lengte van de penis en dit merkwaardige tijdsgewricht: op bepaalde websites staan er advertenties waarin beloofd wordt dat het formaat van de paal naar eigen inzicht geformatteerd kan worden. Je kunt zodanig refurbishen dat dit pikante orgaan wel drie tot zes centimeter langer wordt, in luttele weken. Nou, waar lullen we dan nog over?

2 Reacties
Bert van der Neut
Bert van der Neut20 mei 2022 - 15:05

ervaringsdeskundige?

Wie o Wie
Wie o Wie20 mei 2022 - 17:04

“ Je kunt zodanig refurbishen dat dit pikante orgaan wel drie tot zes centimeter langer wordt, in luttele weken.” Erover heen wrijven?

JaapBo
JaapBo19 mei 2022 - 20:57

Heeft ze ook nog en uitleg over moderne opvattingen over het decolleté? Of moeten we op het beeld afgaan?

1 Reactie
Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout20 mei 2022 - 11:10

Deze met ogenschijnlijk opulent gemoed bedeelde tiktokster dient te beseffen dat een klokkenspel geen volume-ideaal behoeft indien bedoeld om middels coïtus progenituur te verschaffen aan het mensdom.

Nemo2
Nemo219 mei 2022 - 18:36

Goh, een tiktokker (is dat een kakelende kip of zo?) ontdekt eens iets, alsof dat nou nog nooit iemand was opgevallen en er nog nooit iets over was geschreven.

3 Reacties
Andreas4
Andreas419 mei 2022 - 20:48

Voor een tiktokkende influencer is het een grote ontdekking, ook al stond het antwoord gewoon opgeschreven (en was het bekend bij iedereen die bekend is met de Griekse klassieken) en heeft ze het bij haar volgers doen voorkomen alsof ze (persoonlijk) iets geweldigs heeft ontdekt.

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout20 mei 2022 - 11:34

Doch het kan uiteraard ook zo zijn dat het excessief offeren aan Bacchus in de Oudheid leidde tot een gereduceerd scrotum.

adriek
adriek20 mei 2022 - 14:25

Of het nieuw is doet niet ter zake. Het enige van belang is het aantal clicks dat het oplevert en gezien de verspreiding van dit 'nieuws' heeft mevrouw een hit gescoord.

RechtdoorZee93
RechtdoorZee9319 mei 2022 - 18:24

Het is inderdaad grappig hoe opvattingen over schoonheidsidealen en wat gewenst en niet gewenst is kan verschillen per cultuur en tijdsperiode.

Wie o Wie
Wie o Wie19 mei 2022 - 18:08

“ De mannenfiguren zijn allemaal goed gebouwd en zeer gespierd maar ook klein geschapen.” Reden er in die tijd waarschijnlijk ook veel Porsches. https://greekcitytimes.com/2022/05/15/onlyfans-star-greek-statues/

1 Reactie
DanielleDefoe
DanielleDefoe20 mei 2022 - 7:45

Meer iets voor de satyr. Even vulgair als een grote penis.

omaoeverloos
omaoeverloos19 mei 2022 - 14:12

Het formaat doet er niet toe, als ze hun bek maar houden.

2 Reacties
Juppé🎗
Juppé🎗19 mei 2022 - 19:26

Kleine bek of grote bek?

DanielleDefoe
DanielleDefoe20 mei 2022 - 7:22

Allebei denk ik!

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout19 mei 2022 - 12:55

In onze huidige moderne tijden is het formaat van de phallus omgekeerd evenredig met het miskennen van libido als natuurlijke stimulus, in dier voege dat competetief phallisch figurereren belangrijker wordt gevonden dan gezonde copulatieve interactie an sich.

drs. H.C. Queyncken Tollaert
drs. H.C. Queyncken Tollaert19 mei 2022 - 12:42

Laten we het lichtvoetig houden - in mijn studententijd ging ik met een mooie, leuke vakgenote een heus afspraakje maken (het eerste serieuze uitje). Bij de koffie-automaat op de universiteit vroeg ik tijdens een babbeltje met haar, bij wijze van ouverture: "Goed, heb je ergens een gaatje?" Hm, bij dat laatste woord liep ik ineens rood aan; ik had de draagwijdte van mijn vraag niet voorzien. Het werd alleen maar beter: zij had juist direct in de gaten hoe dubbelzinnig mijn opening was; en ze keek eventjes mysterieus-peinzend... dat je allebei tegelijk ook aan 'die mogelijkheid' denkt - mooier kan niet. Inderdaad, mooier bleek niet te kunnen, bleek later.

drs. H.C. Queyncken Tollaert
drs. H.C. Queyncken Tollaert19 mei 2022 - 11:24

Zeer pikant! Dit frivole bericht doet mij denken aan een stukje in NRC/Hb, uit de jaren tachtig van de vorige eeuw (voor de jongeren: toen was het NRC een dijk van een krant, met een uitstekende redactie - Rudy Kousbroek, Jerôme Heldring, Martin van Amerongen, Joyce Roodnat, Berthe Meijer, Hans Ree, en zoveel anderen hielden het niveau hoog - later werd dit medium een te lollig neoliberaal tabloid, helaas). Goed, dat stukje. Aan middelbare dames werd gevraagd wat zij nu zoal voelden over het formaat van de mannelijke roede. Eén hunner begon heel lief, politiek correct zou men nu zeggen: "Ja kijk, het mag natuurlijk niks uitmaken of een man nu een grote of een kleine heeft, dat is duidelijk..." Hoopvol, niet? En ze vervolgde met: "...en als het dan toch niks uitmaakt, nou, doe mij dan maar een grote." Ook nu nog kan ik hier hartelijk om lachen. Hoe je 'sociaal wenselijk' en 'eerlijk' in één moeite door verbinden kunt.

5 Reacties
Juppé🎗
Juppé🎗19 mei 2022 - 13:10

#toen was het NRC een dijk van een krant, met een uitstekende redactie  »…..net als de visie op de piemelgrootte…..vroeger was alles beter.

Karingin
Karingin19 mei 2022 - 13:23

Ja maar dat was in de tijd dat nog niet algemeen bekend was dat de clitoris van binnen doorloopt. Vrouwen wisten dat niet eens, laat staan dat een man wist wat je ermee moest. Overigens weten mannen dat vaak nog steeds niet, en dan is een groter apparaat wel prettig want dan voel je tenminste nog wat. Maar een vent die weet wat ie doet kan dat ook met een kleintje

Juppé🎗
Juppé🎗19 mei 2022 - 13:41

« Maar een vent die weet wat ie doet kan dat ook met een kleintje« …..daarbij gaat U er vanuit dat de hersenen bij de man zijn piemel aansturen. De meeste vrouwen beweren dat dat omgekeerd is.

dirk den boer
dirk den boer19 mei 2022 - 16:06

Wat hebben zulke ontboezemingen nu met het onderwerp te maken, Drs Q, het gaat hier om de grootte van de lul, de penis,en niet om veroveringen van ooit.

drs. H.C. Queyncken Tollaert
drs. H.C. Queyncken Tollaert19 mei 2022 - 18:04

@ Dick den Boer (17:06u) - wat heeft deze reactie van je nu met mijn onderwerp van schrijven te maken? Je bent de weg kwijt, Dick. Geldt hier wellicht, inzake je voornaam, 'nomen est omen'? In alle vriendelijkheid, en met groet, drs. H.C.Q.T.

Martin van der Linde
Martin van der Linde19 mei 2022 - 11:18

'mannelijke geslachtsdelen zijn wel interessant maar er zit meestal een lul aan vast'. Grappig, omdat het zo seksistisch is. Maar hoe zat het nou met die kaars?

3 Reacties
Juppé🎗
Juppé🎗19 mei 2022 - 12:19

#Maar hoe zat het nou met die kaars? #…….dat was geen groot licht.

Minoes&tuin
Minoes&tuin19 mei 2022 - 13:03

Die is inmiddels al opgebrand.

dirk den boer
dirk den boer19 mei 2022 - 19:30

Het was wel een 1000 urenkaars natuurlijk, in ieder geval, zal niet opgebrand zijn tussen de damesbenen, tenminste niet langste deel van zijn leven, en waarschijnlijk zelfs nul seconden in die positie