Kijk hier: BOOS over The Voice of Holland

  •  
20-01-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
9956 keer bekeken
  •  
1920_boospersfoto

Kijk hier de aflevering van BOOS over machtsmisbruik bij The Voice of Holland.

We kunnen ons voorstellen dat je n.a.v. de berichtgeving rondom The Voice misschien met iemand wilt praten over je eigen ervaring met seksueel grensoverschrijdend gedrag. Neem dan gratis, vrijblijvend en anoniem contact op met:

Slachtofferhulp Nederland (0900-0101, ma t/m vr 08.00 – 20.00 uur of via de chat op www.slachtofferhulp.nl)
Centrum Seksueel Geweld (0800-0188, 24/7 bereikbaar. Chat ma t/m vr 16.00 – 06.00 uur, za en zo van 20.00 tot 06.00 uur of via de chat op www.centrumseksueelgeweld.nl)
Mind Korrelatie (0900-1450, ma t/m vr van 09.00 tot 21.00 uur, of via de chat op www.mindkorrelatie.nl)

Lees hier wat er aan de BOOS-aflevering over The Voice of Holland voorafging.

Meer over:

boos, the voice
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (5)

Diederick Koekkoek
Diederick Koekkoek23 jan. 2022 - 22:31

Beste lezer,Wat goed dat jullie dit onder de aandacht brengen. Dat mensen diezich larger dan life wanen onder de loep worden genomen. Het leeddat is veroorzaakt door deze sujetten tot een halt wordt geroependoor feitelijk en integer onderzoek en een emphatische imborst.Ijzer smeden als het heet is. Wellicht een follow-up hoe John de Mol creatieven naait door TV-formats en concepten te stelenter meerdere glorie van zijn ego en miljardenbedrijf echter zonder enige compensatie in welke vorm dan ook. Zoals ondergetekende.Ga zo door, alle goeds!

Sonja Paulina
Sonja Paulina21 jan. 2022 - 14:54

Heb net bij de chat geschreven . Vind dit echt vies wat er gebeurdEerst zeker weten. Ik ben een vrouw die ook deze dingen heeft meegemaakt. Hier moeten jullie ook de andere kant bekijken. Kinderen van bepaalde leeftijden die hun zin niet krijgen kunnen hele nare dingen gaan doen . Er zijn vele valse beschuldigingen die meisjes en vrouwen kunnen doen als ze hun zin niet krijgen.Denk maar aan dat vreselijke gebeuren op het eilandje bij Groningen de politie agent zijn dochter had hem aangegeven was geheel doorgedraaid bij mijn broer hebben tien jaar gedaan om überhaupt een kind te kunnen krijgen hoog intelligent super onzeker opgestookt door vriendjesdinnetjes kunnen we lekker samen blowen etcetera en verteld doodleuk ik wordt geslagen door mijn moeder ook om haar zin te krijgen. Dus mensen bnn vara denk goed na waar julli mee bezig zijn eerst keiharde bewijzen. Fijn weekend Mevr S P S K u kunt op t e-mail adres reageren dit is super eng en er gaan veel gezinnen kapot.

Itsme2022
Itsme202221 jan. 2022 - 12:40

Meiden, jullie hebben geen schuld! De reactie van John de Mol illustreert de werkelijkheid dat er in een mannenwereld geen idee bestaat hoe machtsmisbruik bestaat, kan ontstaan, en hoe het (meestal vrouwelijk) slachtoffer erin wordt gezogen. Ik ben zelf een man, maar ik herken de verhalen van deze meiden vanuit de ervaring van iemand in mijn directe omgeving die het in de sportwereld ook heeft meegemaakt. Je kan 1000 loketten openen, maar ga niet van een vrouw verwachten dat ze bellen gaat laten rinkelen. Want het kwaad zit hoger en weet de aandacht af te wenden en zaken onder het tapijt te vegen. Het kwaad geschiedt berekenend, overtuigend dat het onschuldig is, en op momenten dat het slachtoffer het meest kwetsbaar is, dan wel belang erbij heeft op het moment van het kwaad haar mond naar de buitenwereld te houden. De reactie van John de Mol toont aan dat hij geen enkel idee heeft wat een slachtoffer haar hele leven meedraagt. Vooral bij de confrontatie met de dader, die meestal nog steeds op een plek zit die hem gelegenheid geeft nog eens gemeen naar het slachtoffer te lachen, wat overkomt als "weet je nog?" En nog erger, door welke hel zij heen moet als zij jaren later alsnog aan de bel trekt.Je zou bijna zeggen dat een organisatie met een loket, of een protocol op hun website, dat is juist waar het kwaad geschiedt.Daar waar de procedures strikt gehandhaafd worden en er sancties staan pop overtredingen, daar is er kans dat het veilig is.

TheInherentDangernoodle
TheInherentDangernoodle20 jan. 2022 - 19:45

Allereerst ontzettend veel sterkte en mentale knuffels voor alle slachtoffers. Ik ben zo ongelofelijk trots op jullie, dat jullie contact hebben opgenomen met Boos of welke anderen dan ook om het hier over te hebben. Ook degene die dat niet hebben gedaan door schaamte of angst of wat dan ook, ongelofelijk veel sterkte en liefde, gewoon het überhaupt doorgaan of proberen door te gaan met je leven na zoiets is al iets om trots op te zijn! En Boos: Vanuit het diepste van mijn hart bedankt dat jullie deze aflevering hebben gemaakt. Het was misselijkmakend om te horen wat er door daders gedaan is, maar wat is het ongelofelijk belangrijk hier een spotlight op te zetten. Als vrouw die ook meermaals aangerand is van jongs af aan gaat dit onderwerp me ontzettend aan het hart, en jullie hebben het voor mijn gevoel fantastisch gedaan, met veel respect en zorg. Mijn dank is groot, aan iedereen die hieraan heeft meegewerkt. Dikke knuffel (mits gewenst, anders kan deze doorverwezen naar het dichtstbijzijnde dier) en al het liefs wat ik in me heb

1 Reactie
Itsme2022
Itsme202221 jan. 2022 - 12:44

Ik wil mij er ook nog graag aansluiten bij de grote dank aan BOOS voor deze productie. Zonder deze aandacht vanuit de media kunnen daderdekens (het is er nooit 1) gewoon hun gang blijven gaan.