Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Bandleider The Voice of Holland weg na onthulling BOOS over seksueel wangedrag

  •  
15-01-2022
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
349 keer bekeken
  •  
Exterieur van RTL Nederland

© HILVERSUM - Exterieur van RTL Nederland. ANP KIPPA OLAF KRAAK

Bandleider Jeroen Rietbergen van het RTL-programma The Voice of Holland is per direct opgestapt nadat het programma BOOS van Tim Hofman onthulde dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik. Rietbergen erkent zijn misdragingen.
“De beschuldigingen zijn zeer ernstig en schokkend en waren niet bekend bij RTL”, aldus de commerciële zender in een verklaring. “Op basis van deze aantijgingen is contact opgenomen met producent ITV en is er in overleg besloten dat ITV, onmiddellijk een zorgvuldig, onafhankelijk onderzoek zal initiëren. De uitzendingen van The voice of Holland worden vooralsnog opgeschort tot er meer duidelijk is. We nemen dit uitermate serieus. Deelnemers, medewerkers, iedereen moet in alle veiligheid kunnen werken. Daarin is geen ruimte voor interpretatie. Prioriteit is nu om de feiten op tafel te krijgen.”
In de komende aflevering van het BNNVARA-programma BOOS, die donderdag online gaat , wordt het seksueel overschrijdend gedrag bij The Voice of Holland blootgelegd. Volgens het programma is Rietbergen niet de enigs die zich schuldig heeft gemaakt aan de praktijken: “In een langlopend onderzoek van BOOS ontving de redactie meerdere verhalen over seksueel overschrijdend gedrag van meerdere personen binnen het programma. De vermeende daders zijn de afgelopen week benaderd om een reactie te geven op de aantijgingen jegens hen. Deze zaterdag ontving de redactie een bekentenis en spijtbetuiging van de bandleider van The Voice, Jeroen Rietbergen. Hij heeft laten weten zijn werkzaamheden bij The Voice per direct neer te leggen.”
In het voorjaar van 2021 ontving de redactie van BOOS verhalen over vermeend seksueel overschrijdend gedrag binnen The Voice of Holland. Er volgde een oproep van BOOS-presentator Tim Hofman waarin hij vroeg of er meer mensen zijn die iets hebben meegemaakt bij talentjachten die niet door de beugel kunnen. Tal van mensen verklaarden tegenover BOOS slachtoffer of getuige te zijn van machtsmisbruik en seksueel overschrijdend gedrag bij The Voice. Het gaat daarbij niet alleen om aanklachten tegen Jeroen Rietbergen, maar om aanklachten tegen meerdere personen binnen het programma.
Update 15:30: Er is aangifte gedaan tegen rapartiest Ali B. die jurylid is in het programma The Voice of Holland. Dat bevestigt zijn advocaat. Zijn management publiceerde een korte verklaring waarin gesteld wordt dat Ali B zich nooit schuldig heeft gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag. “We wachten het onderzoek met vertrouwen af.” Eerder al had justitie bevestigd dat er aangifte is gedaan tegen “een persoon rond The Voice”. Ali B. verklaarde tegenover De Telegraaf dat de aanklacht tegen hem gericht is. “Het gaat om een beschuldiging over iets dat lang geleden zou zijn gebeurd, maar daar is niets van waar. Ik word hier door overvallen. Er is geen naam gegeven, niets concreets. Daar kan ik mij niet tegen verdedigen. Laat staan in de media. Maar de schade is wel aangebracht. Ik heb nog geen oproep van de politie gehad, maar ik zal overal aan meewerken. Nogmaals het is niet waar en ik heb vertrouwen dat het onderzoek dat zal uitwijzen. Ik vind deze gang van zaken erg onrechtvaardig.”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.