Sfeerfoto van BNNVARA
BNNVARA

BNNVARA

Vóór vooruitgang, vrijheid en verandering

We denken dat het beter kan: open, gelijkwaardig en rechtvaardig. Dit bereiken we niet alleen, dus sluit jij je aan? Of kom naar het BNNVARA Festival!

Hoezo mogen jongens niet met een korte broek naar het Calvijn College?

5 sep 2019
  •  
leestijd 1 minuut
Op het Calvijn College mag je als jongen geen korte broek. Ook niet als het buiten snikheet is. Kan dat niet anders?
Het staat op de site van het Calvijn College: ‘Je mag hier zijn wie je bent.’ En dit: ‘Hier kun je je thuis voelen en jezelf zijn.’ Maar je mag als man géén korte broek dragen. Ook niet als het buiten hartstikke warm is . Christophe mailde #BOOS met deze kwestie. Hij was al ooit eens met korte broek naar een tentamen gekomen (het was zomer en héél heet), maar mocht het lokaal niet betreden. Eérst een lange broek aan!
Uiterlijk
Het verbod op de mannen-korte-broek staat niet op zich bij het Calvijn College, maar maakt deel uit van een setje regels over het uiterlijk. Vrouwen mogen niet te veel make-up (en geen lange broek) op. Een kledingstuk met een ‘ontoelaatbare opdruk’ mag ook niet. ‘Wat dit te maken heeft met je thuis mogen voelen en jezelf kunnen zijn: geen idee’, zo leidt Tim Hofman deze aflevering van #BOOS in. ‘Ik vind het een leuke zaak, maar het is ook gewoon raar’, zegt Tim. ‘Dat we de bres op moeten zodat jij een korte broek aan kan op school.’
Kan dat niet anders? Op naar Goes.
PS: Download hier de brief die ouders kunnen ondertekenen.
PS2: Stem op #BOOS voor de Televizier Ster!

Kijk/lees/luister verder
Artikel: Christelijke school verbiedt smartphones want ‘onrein’ (Joop)
Sfeerbeeld BNNVARA programma's