BNNVARA
Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Evi spot wilde orka's in Vancouver Island | 3 op Reis

20 dec 2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
105 keer bekeken
Schermafbeelding 2017-12-20 om 09.56.31
orkakamp

Altijd al wilde orka’s in de natuur willen spotten? In het noorden van Vancouver Island heb je grote kans! Hier komen orka’s namelijk bij elkaar om te socializen en te spelen.

Op Hanson Island, een onbewoond eilandje ten noorden van Vancouver Island, kun je zelfs op  orkakamp ! Wat je je daarbij moet voorstellen? Eerst kajak je via Telegraph Cove naar Hanson Island. Daar kampeer je in de wilde natuur met mega mooi uitzicht op het water. De volgende ochtend stap je in je kajak en peddel je letterlijk naar de orka’s toe.
Nu horen we je denken: is dat wel veilig? Jazeker. De orka’s zijn gewend aan de kajaks. Ze zien ze daarom niet als een bedreiging. En áls er dan eentje naar je toekomt, is dat waarschijnlijk een jonge orka die alleen nieuwsgierig is. Met een onderwatermicrofoon hoor je ze ook communiceren. Lees: om te janken zo bijzonder! Toch, Evi? ;)
Naast orka’s vind je op Vancouver Island superveel ongerepte natuur en afgelegen gebieden. In het dorpje Kyuquot bijvoorbeeld wonen maar 250 mensen. De inwoners krijgen post en voorraad via een postvliegtuig. Maar ook jíj kunt het dorpje bezoeken met zo’n watervliegtuig via  Air Nootka .
Waarom je dit wil? Onderweg heb je fantastisch uitzicht over de afgelegen gebieden van Vancouver Island. Daarbij is ‘t in verhouding een goedkope manier om het eiland te ontdekken!
Door: 3 op Reis

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar