Sfeerfoto van BNNVARA
BNNVARA
Wij zijn voor eerlijke huurprijzen en helpen je in de strijd.

Een racistisch sollicitatiegesprek, grijp jij in?

  •  
10-06-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
324 keer bekeken
  •  
Tim Senders, Yassmina Amghar en Terry Dokter

Tim Senders, Yassmina Amghar en Terry Dokter

© Grijp in

Je staat in de supermarkt, op het schoolplein of in de kroeg en je ziet dat iemand wordt gediscrimineerd. Wat doe je als je zelf niet het slachtoffer bent maar de omstander?

GRIJP IN is een sociaal experiment waarin Tim Senders, Yassmina Amghar en Terry Dokter door Virtual Reality in een sollicitatiegesprek belanden waarin er sprake is van racisme. Als ze de VR-bril afdoen, zitten ze fysiek aan tafel bij het gesprek en krijgen ze de kans om zelf te reageren. Grijpen ze in?

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

Fedal
Fedal17 jun. 2022 - 4:31

Zolang het bij woorden blijft, doe ik doe helemaal niks. Waarom zou ik. Mij is geleerd door mijn ouders dat het maar woorden zijn als iemand je uitscheldt, dus... En tegenwoordig mag je niks meer zeggen...er is altijd wel iemand beledigd cq "racistisch" bejegend. Als deze zielige personen nou eens goede werkschoenen aan zouden trekken, dan zijn ze minder snel op de tere teentjes getrapt. Maar ze kunnen zich ook niet aanstellen en alles het linker oor in laten gaan en het rechter oor weer uit. Zo krijgt men ook sneller een dikkere huid.