Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

David Mulder (31) kreeg euthanasie: 'Ik wil niet op deze wereld zijn'

  •  
06-10-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
6540 keer bekeken
  •  
David Mulder (31) kreeg euthanasie

David Mulder (31) kreeg euthanasie

© Khalid & Sophie

Afgelopen week kreeg David Mulder (31) euthanasie. David leed een leven lang aan ernstige depressies en kwam, na een lang traject, in aanmerking voor euthanasie wegens ernstig psychisch lijden. Hij vertelde erover bij Khalid & Sophie.

Trigger warning: zelfdoding, suïcidale gedachten.

'Als klein kind – toen ik het begrip dood nog niet goed kende – voelde ik eigenlijk altijd al een soort spanningsbuikpijn en een soort onveilig gevoel. Later, toen ik mij cognitief meer ontwikkelde en welbespraakter werd en mijn emotie beter leerde kennen, merkte ik al dat ik hier gewoon niet wil zijn. Ik heb eigenlijk heel mijn leven lang non-stop, constant, een soort unheimisch gevoel vanbinnen. Ik wil niet op deze wereld zijn. Ik heb er geen schrik van. Ik kan niet genieten. Wat voor jou – als ik dat zo even mag invullen – genieten is, is voor mij tijdelijke afleiding van die nare grondtoon, van die suïcidale gedachtes. Die er altijd zijn. Ik heb echt mijn ratio van mijn gevoel moeten splitsen om überhaupt deze leeftijd te kunnen bereiken, want als ik naar mijn gevoel had geluisterd was ik er al lang niet meer geweest.’

Denk jij aan zelfdoding?

Je bent niet alleen. Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via www.113.nl of bel 0800-0113 (gratis).

Bekijk hier het hele gesprek

Bekijk het hele gesprek met David, zijn vrouw, zijn ouders en zijn psychiater hieronder.

Meer lezen over dit onderwerp?

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.