theme-icon
Werk

Hoe ambassades levens kapotmaken en de rechtsstaat ondermijnen

02-12-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
462 keer bekeken
  •  
1920_stillboosambassade

De afgelopen maanden doet BOOS, samen met NRC Handelsblad, onderzoek naar ambassades van andere landen ín Nederland. Drie ex-medewerkers van de ambassades van Egypte, Brazilië en Algerije doen hun verhaal. Zij vechten al maanden (soms zelfs al jaren) in hun eentje tegen een ander land. 

Onterecht ontslagen
Werknemers van de in Nederland gevestigde ambassades van Brazilië en Algerije zijn onterecht ontslagen en moeten volgens het Nederlandse recht een vergoeding krijgen. Uitspraken hierover van de rechter worden echter compleet genegeerd door de betreffende ambassades, waardoor de oud-werknemers niet het geld krijgen waar ze recht op hebben: in totaal ruim anderhalve ton.

Tim spreekt met Guilherme, oud-medewerker en gedupeerde van de Braziliaanse ambassade, Issahne, oud-medewerker en gedupeerde van de Algerijnse ambassade, en met Nisrin, oud-medewerker en gedupeerde van de Egyptische ambassade.

Bekijk de hele aflevering:
Lees hieronder het artikel van NRC:

Thema's:

theme-icon
Werk

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

Marinus C.
Marinus C.3 dec. 2022 - 9:17

Het wordt misschien tijd dat we de diplomatieke onschendbaarheid gaan herzien. Ik begrijp waarom dat bestaat, maar diplomaten kunnen vaak niet omgaan met de verantwoordelijkheid die het brengt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de BNNVARA nieuwsbrief!

Gerelateerd

Meer over dit onderwerp