Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Hoe ambassades levens kapotmaken en de rechtsstaat ondermijnen

  •  
02-12-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1272 keer bekeken
  •  
1920_stillboosambassade

De afgelopen maanden doet BOOS, samen met NRC Handelsblad, onderzoek naar ambassades van andere landen ín Nederland. Drie ex-medewerkers van de ambassades van Egypte, Brazilië en Algerije doen hun verhaal. Zij vechten al maanden (soms zelfs al jaren) in hun eentje tegen een ander land. 

Onterecht ontslagen
Werknemers van de in Nederland gevestigde ambassades van Brazilië en Algerije zijn onterecht ontslagen en moeten volgens het Nederlandse recht een vergoeding krijgen. Uitspraken hierover van de rechter worden echter compleet genegeerd door de betreffende ambassades, waardoor de oud-werknemers niet het geld krijgen waar ze recht op hebben: in totaal ruim anderhalve ton.

Tim spreekt met Guilherme, oud-medewerker en gedupeerde van de Braziliaanse ambassade, Issahne, oud-medewerker en gedupeerde van de Algerijnse ambassade, en met Nisrin, oud-medewerker en gedupeerde van de Egyptische ambassade.

Bekijk de hele aflevering:
Lees hieronder het artikel van NRC:
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.