Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

BOOS: Rijschool Rijden in je Uppie: confrontatie op straat over verdwenen euro's

  •  
30-05-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
736 keer bekeken
  •  
Scherm­afbeelding 2024-05-30 om 16.06.34

Luuk wil graag zijn rijbewijs halen en begint vorig jaar bij de rijschool 'Rijden in je Uppie' met rijlessen. Dat loopt anders dan hoe het hoort, en nu wil hij zijn geld terug. Tim en het BOOS-team schieten te hulp en spreken een hartig woordje met rijleraar Rene.

Malafide rijschoolhouders: ze zijn er volgens Tim genoeg. De afgelopen jaren kreeg het BOOS-team een grote hoeveelheid mails over rijscholen die hun zaken niet goed op orde hebben. Deze week bellen ze met Luuk, die vorig jaar een intake-les nam bij een grote landelijke rijschool. Daar doet rijleraar Rene hem een lucratief aanbod: hij zou zo'n vijftien à twintig euro per uur goedkoper uit zijn, mits Luuk kwam lessen bij de eigen rijschool. 'Ik heb er best over getwijfeld, maar uiteindelijk ben ik toch met hem in zee gegaan', zegt Luuk. De rijleraar in kwestie stelt hem jammer genoeg al snel teleur.

Het maken van afspraken met rijleraar Rene bij rijschool 'Rijden in je Uppie' gaat namelijk bijzonder moeizaam. Regelmatig stelt hij de lessen uit met smoesjes of komt hij simpelweg niet opdagen. 'Ik heb meer dan een jaar geleden dit pakket afgesloten, maar heb slechts drie rijlessen van deze meneer gehad', aldus Luuk. En zijn geld terugkrijgen lijkt ook een verloren zaak: na diverse pogingen geeft Rene niet thuis. Tijd om dus een hartig woordje te spreken met Rene, en daar draait Tim natuurlijk zijn hand niet voor om.

Meer over dit onderwerp?

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.