Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

BOOS: Huisbaas Mustapha: bedreigt, intimideert en zet huurders huis uit

  •  
10-05-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
742 keer bekeken
  •  
Sean en Flora in gesprek met Tim

Sean en Flora in gesprek met Tim

© BOOS

Amsterdamse huurbazen die afspraken niet nakomen: het is niks nieuws. Maar deze week in BOOS hebben we te maken met verhuurder Mustapha, die ook nog eens extreem agressief is naar zijn verhuurders. Daarom is het tijd dat Tim even bij hem langsgaat.

‘Als jullie wisten wie ik was dan had je anders gepiept’, appt huurbaas Mustapha naar Sean en Flora, die eerst van hem een woning huurden. Mustapha heeft naar eigen zeggen ‘schijt aan de wet’ en blijft huurders Sean en Flora intimideren met dreigende belletjes en appjes totdat zij gedwongen worden het huis te verlaten, ondanks dat het hun recht is te blijven.

Alsof dat nog niet genoeg is, weigert Mustapha ook nog eens de huurders hun voorgeschoten huur en borg terug te betalen. Helaas zijn Sean en Flora niet de enigen die met dit soort taferelen te maken krijgen. We ontvangen regelmatig berichten in onze mailbox over huisbazen die misbruik maken van hun positie in deze kapotte woningmarkt.

Wil je daarom weten wat jouw rechten eigenlijk zijn als huurder? Dan is deze aflevering van BOOS extra nuttig om te bekijken. Tim legt je namelijk haarfijn uit wat de rechten van huurders precies zijn en waar je op moet letten als je van plan bent een woning te huren. Want wat veel mensen vergeten (onder anderen Mustapha) is dat je als huurder áltijd rechten hebt, zelfs als er iets anders in je huurcontract staat.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de BNNVARA nieuwsbrief!

Gerelateerd

Meer over dit onderwerp