BNNVARA
Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Bier wordt duurder, maar wijn wordt goedkoper

6 feb 2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
wijn_thumb
Misschien heb je het wel gehoord: de pilsprijs is omhooggegaan. Brouwerijen hebben de fustprijzen dit jaar met 4% verhoogd. Dat betekent dat je straks misschien meer dan 3 euro betaalt voor de goudgele rakker. Wees niet getreurd - wijn wordt daarentegen namelijk goedkoper. Santé!
Het was een zonnige zomer en dat werpt z’n vruchten af. Letterlijk, want de druivenoogst in Spanje en Italië was buitengewoon hoog en dat zorgt ervoor dat wijn goedkoper wordt. Daarnaast zakt de Peso – de Argentijnse munt - verder af, waardoor de wijn uit dit land voordeliger wordt.
Behalve de prijsdaling is er nog een reden om je biertje in te wisselen voor een wijntje. Wijn is namelijk gezonder. Vooral de rode bevat een aantal stoffen als flavonoïden en resveratol. Uit onderzoek blijkt dat deze stoffen een kankerremmende werking hebben en dat het goed is voor je stofwisseling, je bloed- en insuline spiegel en je lever. Minder kans op kanker dus, en het is ook nog eens goed voor je hart. Hier met die kurkentrekker!!!!!
Oh, en nog een tip voor komende zomer: fiets langs de Appie en haal daar een flesje wijn of wat halve liters pils. Want ongeacht de prijsstijging van bier en de prijsdaling van wijn, wordt op het terras zitten überhaupt duurder vanwege de btw-verhoging van 6% naar 9%. Dat is dan wel weer jammer.
Tot zover het Daglicht van vandaag.

Meer over:

alcohol, wijn, bier

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar