3 op Reis

Nairobi

Kenia, één van de mooiste landen van Afrika. Vanuit de hoofdstad Nairobi is het een aanrader om meteen koers te zetten naar de eilandengroep Lamu. De Lamu archipel bestaat uit een verzameling eilandjes, waarvan het gelijknamige Lamu het hoofdeiland is. Het hoofdstadje verken je het best middels een boottochtje met een dhow, een traditioneel Arabisch schip, waarmee je ook aanlegt op Shela en Manda.
Een deel van de archipel is nationaal park. Het landschap bestaat uit onaangetaste mangrovebossen, kreken, ondiepe wateren en stranden. Er wonen ongeveer 80.000 mensen, waarvan de overgrote meerderheid moslim is. Dit zie je vooral terug in het straatbeeld. Als bezoeker is het wel zo gepast om hier rekening mee te houden, maar er wordt niet verwacht dat je als westerse vrouw ook gesluierd gaat. Maar huppel dus ook niet rond in je minirokje.
Voor de reiziger die van natuur houdt is Kenia een droombestemming! 
Eten
Als je op zoek bent naar culinaire hoogstandjes dan is Nairobi niet de stad waar je moet zijn. Maar alsnog kun je hier ook je buikje rond eten. Voor bijzondere fusiongerechten met vis in de hoofdrol moet je even binnenwandelen bij Talisman. Voor een lekker gegrild visje moet je bij Seven Seafood & Grill zijn. 
Goed om te weten
Beste reistijd: Augustus, december t/m februari
Visum: Ja
Inentingen: Ja
Valuta: Keniaanse Shilling
Taal: Engels & Swahili
nairobi.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.