Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Manilla

De Filipijnen zijn een groep eilanden die samen een land vormen. En ook geen misselijk land, want deze eilandengroep is maar liefst zeven keer zo groot als Nederland. Genoeg te doen en zien dus. Zo kan je alleen in de hoofdstad Manilla al een week lang rondlopen zonder alles te hebben gezien. 

Maar dat raden wij niet aan want juist het mooiste van de Filipijnen zijn de rustige eilandjes. De pareltjes waar je kunt relaxen. Zoals Siquijor Island waar je de prachtige Danish Lagoon kan vinden. Echt een must om te bezoeken! Nog even terug naar Manilla trouwens. Als je daar nou besluit te blijven is een bezoekje aan de oude stad Intramuros een must. En in de avonduurtjes is de avondmarkt heel gezellig, en je zit vaak sowieso wel goed met het eten op straat.

Van groen zijn wij altijd fan bij 3 op Reis en daarom vonden wij het Atremaru Project & Resort ook zo vet. Geweldig mooi relaxen met een overduidelijk groen tintje. Naja het is duidelijk, de Filipijnen zijn een super bestemming. Ook voor de avontuurlijke reiziger met de undergroundriver of het walvishaaienduiken is er genoeg te beleven! En als je ook een handje wilt helpen bij de Caretaker School, check dan hier waar je moet zijn.
Eten
Oké, het plaatselijke lekkernijtje hoef je niet perse te proberen. Een ongeboren kuikentje rauw opeten is niet voor iedereen weggelegd. Maar alsnog kun je in de Filipijnen wel heel goed eten vinden. Zo kun je bij My Kitchen by Chef Chris echt super eten. Wel even reserveren een paar uur vantevoren.

Ook bij Spiral en Cafe Llang-Llang kun je heel goed terecht. De eerste is wat hipper en midden in Manilla. Bij de tweede kun je terecht voor wat traditionelere maaltijden. Als je wilt stappen kun je trouwens ook prima terecht in Manilla. De scène verandert wel vrij snel en veel dus wij raden je aan de blogs in de gaten te houden voor het beste feestje! Of gewoon dit lijstje. 
Vervoer
Een ticket naar Manilla vanaf Amsterdam kost je zo'n €800,-. Dit is dan wel met een overstap. Voor €250,- meer vlieg je direct met de KLM vanaf Amsterdam. Tussen de eilandjes verplaats je je natuurlijk met een boot. Geen raadsel lijkt ons.
Goed om te weten
Beste reistijd: November t/m mei
Visum: Nee, paspoort wel minimaal 6 maanden geldig
Inentingen: Ja
Valuta: Filipijnse Peso
Taal: Filipijns & Engels
manilla.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.