3 op Reis

Göteborg

Deze stad leeft op en van het water, het Zweedse Göteborg. Mede door de invloeden van de Nederlanders tijdens het opbouwen van deze havenstad in de zeventiende eeuw is water zo’n belangrijke rol gaan spelen in het leven van de Göteborger. Verder staat Göteborg bekend om zijn pittoreske straatjes en wijken, groene stadsparken en grachten. Ondanks de grote industrie en bedrijven die zich in de stad hebben gehuisvest blijf je in Göteborg het idee hebben dat je in een dorp rondloopt. 
Maar wat is er allemaal te doen en te zien in Göteborg? Bekijk hier onze uitgebreide stadsgids .
Eten
Als je aan Zweeds eten denkt, dan denk je waarschijnlijk aan Zweedse gehaktballen, knäckebröd en zalm. Maar Zweden heeft nog veel meer te bieden. Zo is er aan de kust de beste oesterbar ter wereld te vinden, Karingo. Of kijk uit over de hele stad in het 23 verdiepingen hoge Heaven 23. 
Het oude centrum van Göteborg zit vol met gezellige lunchrooms; een concept dat daar ook is uitgevonden. Midden in het oude gedeelte van de stad genaamd Haga zitten Café Kringlan en het bekende visrestaurant Sjöbaren. Mocht je voor de echte Zweedse keuken gaan, dan is het op een eiland voor de kust gelegen Styrso Skaret de gouden tip.
Drinken
Göteborg is een studentenstad, het huisvest 60.000 studenten en is dan ook een populaire uitgaansstad. Hou er rekening mee dat alcohol erg duur is door de hoge accijns die in Zweden geheven wordt. De populaire bar Olhallen 7:AN is zeker een aanrader. Maar ook in Systembolaget, O’leary’s en The Rose and Crown zijn altijd wel groepen studenten te vinden. Net buiten het centrum vind je Ölrepubliken, een geweldig alternatief voor de vaak duurdere binnenstad.
Vervoer
Als je Göteborg en de omgeving echt wilt beleven kun je dat het beste net als Sebastiaan per boot doen. Een snelle manier om jezelf te verplaatsen is het zeker niet, maar het is wel een comfortabele manier om te reizen en tegelijk de omgeving te verkennen. Mocht je toch voor een wat snellere manier willen gaan kun je de trein nemen. Het treinnetwerk in Zweden is prima, maar prijzig. Van Stockholm naar Göteborg met de trein kan al snel een paar tientjes of zelfs tegen de honderd euro kosten. De perfecte manier om de stad te verkennen is met de fiets, deze kan je gemakkelijk huren in het centrum. 
Goed om te weten
Beste reistijd: Maart, juni, augustus
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Zweedse Kroon
Taal: Zweeds
Evi’s hele roadtrip door Zweden zien? Klik hier!
goteborg.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.