Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Het get-away eiland voor de Zweden

17-09-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
546 keer bekeken
  •  
gotland.jpg
A limestone Hawaï zo wordt het Zweedse Gotland ook wel genoemd. Met zijn mijlenlange stranden, rustieke natuurgebieden en historische dorpjes is dit eiland de ideale plek om ‘even offline’ te gaan. Welke plekken je vooral wil aantikken? Gaan we je vertellen.
Visby
Visby is de authentieke hoofdstad van Gotland. Een stap in deze stad betekent een stap terug naar de middeleeuwen. Verwacht een stad met kiezelstenen straatjes, eeuwenoude forten en een historische stadsmuur, genaamd The Ring Wall. Visby heeft de allergrootste selectie behouden ruïnes in het noorden van Europa, met 10 ruïnes van kerken en 27 van forten. Daarvan wil je vooral de St. Karins en de St. Nicolai kathedraal niet overslaan. Deze kerken liggen op loopafstand van elkaar.Fårö
Aan de noordkant van het eiland ligt het kleinere zusje van Gotland, genaamd Fårö. Bij dit eiland lijkt te tijd te hebben stilgestaan. Het gebied is gevuld met typische Zweedse huisjes, boerderijen en windmolens. Een must see in Fårö zijn de geologische formaties, oftewel rauks. Deze rauks zijn erosiestructuren van kalksteen en bevinden zich langs de kustlijn van het eiland. Vooral bij het Langhammers Sea Stack Field zijn vele raukar te bewonderen. En mocht je toe zijn aan een frisse duik? Vlak voor Fårö ligt The Blue Lagoon, een kristalhelder turquoise meer waar je heerlijk in kunt zwemmen!Gotska Sandön National Park
Gotska Sandön is een van de meest geïsoleerde eilanden van het land. Het gelijknamige nationale park is gelegen in de Oostzee, 40 km ten noorden van het eiland Fårö. Het gehele gebied kenmerkt zich door diepe dennenbossen, brede zandstranden en een relatief rijke flora en fauna. Gotska Sandön ádemt rust. De enige inwoners van het eiland hebben te maken met natuurbeheer of de toeristische sector. Hoe je het eiland bereikt? Tussen mei en september is er een reguliere bootservice tussen Gotska Sandön en Fårösund.

visby_gotland

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.