Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Jullie favoriete plekken in Zuid-Holland: deel 2

30-07-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
260 keer bekeken
  •  
Meijendel Zuid-Holland Nederland

© SanderMeertinsPhotography / Shutterstock.com

Omdat één artikel over jullie favoriete plekken in Zuid-Holland niet genoeg bleek te zijn, voegen we er nog een lijst met Nederlandse pracht aan toe. Want ook tussen de stadse drukte van de Randstad vind je genoeg oases van rust.
Accepteer de cookies om foto's te zien.
.
Dordrecht
Jessica zette Dordrecht in het zonnetje met deze fotoserie. Scroll verder voor een aantal architectonische hoogstanden:
Maar er is nog meer in Dordrecht. @rozeadz tipt De Elzen. In de Dordtse Biesbosch (Nee, de Biesbosch ligt niet alleen in Noord-Brabant) vind je dit speelbos. Hutten bouwen, waterpompen, op een vlot varen of in bomen klimmen. Nodig wat kroost uit of vind het kind in jezelf terug en ga los. Maar als je toe bent aan rust, is het ook gewoon een rustige plek om rond te wandelen en wellicht een ree te spotten.
Midden-Delfland
Dit was de eerste Nederlandse gemeente die sinds 2008 het Cittaslow-keurmerk draagt. Dat is een internationaal keurmerk gebaseerd op de leefomgeving, het landschap, de streekproducten, de gastvrijheid, het milieu, de infrastructuur, de cultuurhistorie en het behoud van identiteit van een stad. Het landschap past daar goed tussen, namelijk: veel boerenland. Tevens is het een van de belangrijkste gruttogebieden van Nederland. @etoffeetje8 vindt het daarom zo’n mooi gebied.
Gouda
Dit zijn jullie inzendingen voor de kaasstad.
Japanse tuin in Den Haag
Ook in Nederland kan je in de oosterse sferen geraken. Eva tipt De Japanse Tuin in Den Haag, onderdeel van landgoed Clingendael.
Eva Nuwenhoud - Japanse tuin Den Haag

© Eva Nuwenhoud

Strand bij Nieuwpoort
Cora heeft het goed voor elkaar. "Elke zomerse avond stappen we op de fiets en rijden we naar een van de strandjes aan de Lek. Dit prachtige strand ligt naast de mooie stad Nieuwpoort, waar onze kleine avonturier gelijk erop uittrekt." Zien we daar nou de nieuwe Chris rennen?
Cora Nieuwpoort

© Foto: Cora de Groot

Woerdense Verlaat
Van dit dorp heb je vast nog niet gehoord. Het is een gehucht tegen Woerden aangeplakt waar enkel een aantal rustieke boerderijen het boerenlandschap onderbreken. De perfecte plek voor een rustige fietstocht of wandeling en dat is dan ook precies de reden waarom @marlous2210 hier zo graag komt. 
Woerdense Verlaat door Robin Verhoef

© Robin Verhoef / Shutterstock.com

Rottemeren
Rotterdam heeft een behoorlijk grote achtertuin genaamd Rottemeren. Ontdek de uitgestrekte bossen, weilanden en wateren. Bezoek de stranden, jachthavens of dagcampings. Aan de Zevenhuizerplas kan je watersporten en in het heuvelachtige Hoge Bergse Bos staat een 34 meter hoge klimberg. Een tip van @marielle_de_groot010.
Meijendel
"Heuvelachtige duinen met uitzichten zover het oog reikt", zegt @jolenepepe. Ze spreekt over het grootste aaneengesloten duingebied van Zuid-Holland. Tussen Scheveningen, Wassenaar en Den Haag vind je bossen, plassen, zandvlaktes, duinen en wilde dieren. Misschien draven er wel Konikpaarden, Gallowayrunderen of reeën langs, als je het begrazingsgebied Kijfhoek & Bierlap ontdekt. 
Meijendel Door Dafinchi

© Dafinchi / Shutterstock.com

Meijendel Door SanderMeertinsPhotography

© SanderMeertinsPhotography / Shutterstock.com

Ter Heijde
Dit is een knus vissersdorp in Het Westland en ligt aan de zee. Het nabijgelegen strand is een van de rustigste in Zuid-Holland en daarnaast is het de meest experimentele van Nederland. Je vindt er namelijk de Zandmotor, gemaakt om onze kuststrook op een natuurlijke manier te verstevigen. 
Zuiderstrand
Dit is het strand bij Scheveningen dat nog niet overspoeld wordt door mensen. 'Het stille strand' wordt het daarom ook wel door Hagenaars genoemd. Zo omschrijft @jeanine.verbaak: "De surfspot bij het Zuiderstrand is zoveel rustiger dan bij de Pier."
De Kagerplassen
De Kagerplassen bij Leiden zijn groot favoriet bij jullie 3 op Reizigers. Ellen weet het ons wel te verkopen: "Friesland staat bekend om zijn meren, maar de Kagerplassen doen daar zeker niet voor onder. Velen weten niet dat dit schitterende water midden in de drukke Randstad te vinden is. De mooiste plek van Nederland." Annette gaat dan specifiek naar Boerderij de Morgenstond. "Een bijzondere mooie plek midden in het drukke westen!"
Kagerplassen

© Foto: Kruit / Shutterstock.com

@19reinier94 heeft het 't mooist bekeken. Hij logeert bij de Kagerplassen, in een tentje bij een boer op z'n weiland. Hij krijgt er nog gratis gezelschap bij ook.
Kagerplassen tent
Kagerplassen tent kamperen
Kaageiland
De dorpskern van Kaag is alleen te bereiken met de boot, want dit rustieke dorp ligt op een eiland. Het eiland heet officieel Kaghe, dat letterlijk 'buitendijks' betekent. Op dit eiland is het leuk om aan de kleine jachthaven te zitten en te genieten van alles wat voorbij vaart. 
Benieuwd welke Nederlandse plekken worden getipt door buitenlandse reisblogs? We zochten het voor je uit.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.