Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Trotse Zeeuwen verklappen de mooiste plekken van Zeeland

16-07-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
569 keer bekeken
  •  
zeeland

© r.classen / Shutterstock.com

Bløf bracht al een ode aan Zoutelande en wij kunnen ons zo voorstellen dat de omgeving daar sindsdien niet meer leeg is geweest. Wij brengen nu, samen met jullie, een ode aan de volledige provincie. Dit zijn de beste tips voor een weekend uitwaaien in Zeeland. 
Breskens
Als je in het Visserijmuseum van Breskens belandt, dan staat je een verrassing te wachten wanneer je uit het raam kijkt...
Arnemuiden
@selinag85 tipt ons Arnemuiden. Het is een klein vissersdorpje dichtbij Middelburg. Het maritieme verleden is er voelbaar door de vele viskramen, vissersboten en de historische scheepswerf. Het dorpje is eveneens een van de weinige plekken in Nederland waar sommige inwoners nog dagelijks traditionele klederdracht dragen. 
Brouwersdam Door Aerovista Luchtfotografie

© Aerovista Luchtfotografie / Shutterstock.com

De hoofdstad kunnen we natuurlijk niet vergeten. Maar een originele tip om de stad te verkennen kregen we van @jorine_ via Instagram. Namelijk door middel van een stegentocht, waarbij je door allerlei kleine steegjes loopt met een enthousiaste gids. Hij neemt je mee terug in de tijd en vertelt grappige anekdotes over Middelburg.
Middelburg door Harry Beugelink

© Harry Beugelink / Shutterstock.com

Snorkelen en duiken
Je denkt bij duiken en snorkelen misschien aan een exotisch gebied, maar het water rondom Zeeland heeft ook van alles te bieden. @waarismarleen tipt het snorkelen bij Den Osse. Wij deden dit in de aflevering met Nienke bij Brouwersdam. Kortom: trek die wetsuit maar aan.
Snorkelen Zeeland

© @waarismarleen

Domburg
@ruudje88 tipt Domburg en wij snappen wel waarom. Domburg is een bijzondere badplaats. Kunstenaars als Piet Mondriaan en Jan Toorop kwamen speciaal naar deze kust voor het bijzondere licht. En vergeet er geen duik te nemen: Domburg heeft het predicaat van heilzame zeebadplaats. Het zeewater, het klimaat en de bodemproducten zouden hier een heilzame werking hebben.
Domburg door Manninx

© Manninx / Shutterstock.com

Perkpolder

@traveline89 tipt Perkpolder: "Op Perkpolder staat een radartoren die je alleen kan beklimmen bij laagwater. Van daaruit zie je de hele bocht van de Westerschelde en een groot deel van het Oost-Zeeuws-Vlaamse platteland. Ik ben echt een reiziger. Over de hele wereld ben ik geweest, maar deze plek is erg speciaal."

Perkpolder

© @traveline89

Het Veerse Meer
"De rit eromheen, zeker op de fiets of scooter, verveelt nooit", zegt @lindaroose. Ook @labralicous is dol op dit meer, moge dat nog niet duidelijk zijn na het zien van deze foto. 
Theetuin de Stokroos
In Nieuwerkerk ligt een mooie theetuin, waar @j.slootmaker graag van de rust en de natuur geniet. 
Saeftinghe

"Het onbekendste stuk Zeeland denk ik, maar daarom niet minder mooi. Verdronken Land van Saeftinghe is een prachtig stuk natuur", vertelt @avopstal. @alexxdew zegt: "Rauwere natuur krijg je in Nederland denk ik niet. En het doet vast ook nog wonderen voor je huid." Eerder schreven we ook een uitgebreid artikel over Saeftinghe.

Saeftinghe Door Rudmer Zwerver

© Rudmer Zwerver / Shutterstock.com

Saeftinghe Door Rudmer Zwerver 2

© Rudmer Zwerver / Shutterstock.com

Ook de Friezen hielden zich niet in over hun provincie: waar gaan zij het liefst heen? 
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.