Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Groot-Brittannië verplicht reizigers tot twee weken quarantaine

11-05-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Groot-Brittannië

© Natalia Zhekova / Shutterstock.com

Al sinds eind maart zijn de grenzen van Groot-Brittannië gesloten voor reizigers uit het buitenland. Alleen voor niet-Britten met een dringende reden is toegang mogelijk. Van verplichte zelfquarantaine na aankomst was tot nu toe nog geen sprake. Maar daar gaat nu verandering in komen. 
De Britse premier Johnson heeft laten weten dat naarmate de lockdownmaatregelen versoepelen, reizigers na aankomst in Groot-Brittannië verplicht worden tot twee weken zelfquarantaine. Dit geldt zowel voor Britten die uit het buitenland terugkeren als voor buitenlandse reizigers. Deze dienen een adres op te geven waar ze zich de komende twee weken gaan isoleren.
White cliffs Dover

© Judith Cool / Shutterstock.com

Nieuwe aanpak
Mede dankzij deze nieuwe regelgeving hoopt Groot-Brittannië een tweede uitbraak van het coronavirus te voorkomen. Dit met het oog op de aanloopweken van de lockdown, waarin nog een flink aantal reizigers werd toegelaten zonder verdere controle. Britse luchtvaartmaatschappijen waarschuwen voor het effect dat deze maatregel zal hebben op de sector. Want zolang deze van kracht is zullen weinig reizigers een uitstapje naar de overkant van het kanaal maken. 
Het bijstellen van het negatieve reisadvies kan ook anders. Zo vormen de Baltische landen de eerste reisbubbel binnen de EU
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.