Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Baltische landen vormen eerste reisbubbel binnen de EU

07-05-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
561 keer bekeken
  •  
Talinn, Estland

© krivinis / Shutterstock.com

De Baltische landen Estland, Letland en Litouwen openen vanaf 15 mei hun grenzen voor elkaars burgers. Nu de quarantainemaatregelen worden versoepeld, bouwen ze op deze manier een zogenaamde reisbubbel waarin vrij verkeer van reizigers is toegestaan.
Estland, Letland en Litouwen zijn hiermee de eerste landen in de Europese Unie die een dergelijk gebied creëren. Inwoners van deze landen hoeven na een reis binnen deze bubbel niet verplicht in zelfquarantaine. Voor reizigers die van buitenaf het gebied binnenkomen geldt dit wel.
Controle en vertrouwen
Volgens de Litouwse premier Skvernlis is de samenwerking mogelijk omdat alle drie de staten het eens zijn dat ze de verspreiding van het coronavirus goed onder controle hebben. Bovendien vertrouwen ze elkaars gezondheidssystemen. Op het gebied van handel zijn Estland, Letland en Litouwen eveneens goede partners. De regio treft daarom ook voorzichtige maatregelen om hun economieën weer te openen.
Estland, Letland, Litouwen

© Michele Ursi / Shutterstock.com

Wie volgen er?
De Baltische staten zijn niet de enige die met dergelijke plannen zijn gekomen. Ook Nieuw-Zeeland en Australië hopen onderling verkeer van reizigers snel te hervatten. Hoewel beide landen hier hard naar streven, lijken de voorbereidingen nog even te duren.
Bron: ANP
Reisbubbels, toeristische doorgangen en speciale protocollen: de EU denkt na over het reisperspectief binnen Europa.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.