Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Nieuw budget-treinnetwerk verbindt Praag, Wenen en Boedapest

31-08-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
801 keer bekeken
  •  
Keleti station Boedapest

© Geza Kurka Photos / Shutterstock.com

Twee treinen per dag, in elke richting, voor de prijs van nog geen twee tientjes. Zo makkelijk reis je tegenwoordig tussen de Midden-Europese steden Praag, Wenen en Boedapest. 
Tsjechische spoorwegmaatschappij Regiojet reed al tussen Praag en Wenen, maar heeft z'n netwerk nu uitgebreid naar de Hongaarse hoofdstad Boedapest. De lancering van de nieuwe route zou eigenlijk afgelopen maart zijn, maar werd wegens de coronacrisis uitgesteld. Inmiddels rijden de treinen weer op volle toeren en is een trip van stad naar stad in dit deel van Europa dus eenvoudiger - en goedkoper - dan ooit.
Station Boedapest

© GTS Productions / Shutterstock.com

Treintrots
De spoorwegmaatschappij probeert met het nieuwe netwerk te concurreren met vliegtuigmaatschappijen. Reizen per trein is uiteraard duurzamer dan vliegen en wegens meer ruimte bovendien een stuk comfortabeler. Tel daar -gedurende de hele reis - een mooi uitzicht bij op en je gaat je bijna afvragen waarom we überhaupt nog in het vliegtuig stappen. Hadden we al benoemd dat de prijs van je treinkaartje tussen Wenen, Praag en Boedapest inclusief koffie en wifi is?
Je reiservaring verrijken? Zo word jij de ultieme slow traveller.
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.