NPO
Sfeerfoto van 3 op Reis

3 op Reis

Elke zondag om 19:40 uur op NPO 3.npo3

Voor jouw dagelijkse dosis duurzame reisinspiratie
3 op Reis

Frankfurt

Frankfurt wordt ook wel het Manhattan van Europa genoemd, door de indrukwekkende skyline. Maar met een schilderachtige wijk vol cafeetjes, veel musea en een mega chill stadsstrand is de metropool véél meer dan de financiële hoofdstad van Europa.
Frankfurt voelt best klein, dat merk je meteen op het gezellige plein Römerberg. Waar je zo’n beetje tegen alle belangrijke gebouwen van de stad aanloopt. Veel daarvan zijn tijdens de WOII platgelegd maar daarna al snel in de oude stijl herbouwd. Voor het allerbeste uitzicht over de stad moet je naar de 54 ste verdieping van de Main Tower. Steek daarna de Eiserner Steg over naar de schilderachtige wijk Sachsenhausen. Want hier barst het van de cafés en restaurants. Én zitten de meeste musea van Frankfurt! Städel Museum is met z’n meesterwerken het belangrijkste kunstmuseum van Duitsland. Het film- en architectuurmuseum zijn ook de moeite waard. Of check gewoon de ondergrondse street art terwijl je de U-Bahn pakt. Stap dan meteen even uit bij station Fritz-Tarnow-Straße. Want hier zit het Anne Frank Educational Centre in de buurt. Super indrukwekkend! 
Ben je er met mooi weer? Dan moet je sowieso naar Citybeach Frankfurt: een stadsstrand inclusief palmbomen míddenin het centrum! Gewoon op het dak van een parkeerplaats. Met uitzicht op de skyline van Bankenviertel!
Wil je nu ook graag een citytrip naar Frankfurt maken? Check dan eerst of er geen handelsbeurs in de stad wordt georganiseerd. Anders betaal je al snel onnodig veel knaken voor je hotel.
Eten
Als Frankfurt ergens bekend om staat, zijn het wel de Frankfurter Würsten! Deze dunne worst van varkensvlees in een schapendarm dankt z’n smaak aan het rookproces. Mocht je je afvragen waarom ze zoveel op hotdogs lijken: de Amerikanen hebben de Frankfurter gejat en een eigen naam gegeven. Een traditioneel drankje van de stad is Ebbelwei. Oftewel appelcider. De locals zijn er zo gek op dat dit wettelijk ‘t goedkoopste drankje van de kaart moet zijn!
In Sachsenhausen barst het van de cafés, bars en bierstubes. Hier is het vooral gezellig rond borreltijd. Niet voor niets noemen ze het de appelciderbuurt. Hoe dan ook moet je de Frankfurter bij Zum Gemalten Haus proberen. Eet je liever in ‘echte’ restaurants? Ook dan kom je in Frankfurt niets tekort.
Vleesliefhebbers gaan Ariston chill geweldig vinden. Italiaans vind je bij Trattoria i Siciliani. Voor typisch Duitse gerechten schuif je aan bij Atschel. Medici is wat chiquer maar zeker je geld waard. En voor Aziatisch moet je naar Asia Gourmet bij het centrale treinstation van Frankfurt.
Vervoer
Frankfurt ligt maar op een uurtje vliegen van Amsterdam. Voor € 100,- heb je al een retourtje. Met de ICE-trein ben je er in vier uur en dat kost je zo’n € 80,- retour. Scheur je liever met de auto naar Frankfurt? Dan ben je er ook binnen vier uur. Als je een beetje kunt gassen, tenminste. In het stadscentrum ligt alles op loopafstand. Of neem een taxi. Die zijn ongeveer even duur als in Nederland. Voor de langere stukken is de U-Bahn het makkelijkste en goedkoopste vervoersmiddel. Beter schaf je een Frankfurt Card aan. Want dan reis je voor € 15,50 twee dagen lang onbeperkt met het ov. Daar krijg je ook nog eens korting op musea en restaurants bij, tel uit je winst!
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei, juni, juli, september
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Euro
Taal: Duits
frankfurt.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.