Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Zeeland laat deel toeristen weer toe

01-05-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zeeland2

© JaySi / Shutterstock.com

De provincie Zeeland verwelkomt vanaf vandaag weer een deel van de toeristen. De beperkingen voor het toerisme zijn namelijk versoepeld. Dat is besloten na een overleg van de Veiligheidsregio Zeeland met de Zeeuwse burgemeesters en de toeristische sector.
Door de versoepeling mogen ondernemers in de recreatiesector 15 procent van hun slaapplekken verhuren. Eigenaren van een vakantiewoning zijn ook weer welkom, net als mensen met bijvoorbeeld een vaste standplaats. Sanitaire voorzieningen moeten gesloten blijven. Als bezoeker zal je dus een eigen douche en toilet tot je beschikking moeten hebben. Horeca en attracties blijven dicht.
Rustzoekers
De versoepeling is volgens de veiligheidsregio vooral bedoeld voor zogenoemde rustzoekers, mensen die op een andere plek willen uitrusten, ontspannen of 'thuis' willen werken. Het advies voor bezoekers geldt dan ook: blijf zoveel mogelijk binnen in je verblijfadres en zoek geen drukte op. Dagrecreatie is mogelijk, maar alleen zolang bezoekers zich aan de richtlijnen van het RIVM houden.
Zeeland had vergaande maatregelen getroffen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Sinds 30 maart waren alle vakantiehuisjes leeg. De nieuwe regels die vandaag ingaan, gelden tot 22 mei.
Bron: ANP
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.