3 op Reis

Nederlandse reisbranche anticipeert enorme toename reizen in eigen land

29-04-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
VakantieNederland1

© Standret / Shutterstock.com

De quarantainemaatregelen zijn verlengd en er bestaat nog veel onduidelijkheid rondom het bijschaven van het negatieve reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. De Nederlandse reisbranche verwacht deze zomer daarom een enorme run op reizen binnen Nederland
Dichtbij op reis
De grens over gaan per lucht of land laat nog even op zich wachten. Toch blijven Nederlandse reizigers hoopvol en neemt de behoefte om te reizen ondanks onzekerheid niet af. Deskundigen voorspellen daarom een grote toename van reizen in eigen land zodra de quarantainemaatregelen iets versoepelen. Omdat de regels rondom afstand standhouden en mensen graag zeker zijn van een plek, worden reizen dichtbij huis nu al in toenemende mate geboekt. 
Keerpunt
De belangstelling voor reizen in eigen land is wegens de coronacrisis dus ernorm toegenomen. Uiteraard dient er goed te worden nagedacht over hoe hier op een veilige en bewuste manier voor gecaterd kan worden, zonder dat onze gezondheid of de natuur hier de dupe van wordt. Toch is de nieuwe ontwikkeling rondom lokaal reizen een belangrijk keerpunt. Niet alleen stelt het Nederlanders in de gelegenheid om met een frisse blik naar het eigen land te kijken, ook op het gebied van duurzaamheid is het een positieve stap vooruit. 
Bron: ANP 
Alvast wat inspiratie opdoen? Denk eens aan deze Nederlandse bestemmingen. 
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.