Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Spectaculaire route door Californië: van wereldstad tot wildernis

24-10-2018
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
583 keer bekeken
  •  
Hollywood LA
Route:  San Francisco – Sacramento – Lake Tahoe – Yosemite National Park – Death Valley – San Diego – Los Angeles – Big Sur – San Francisco 
Reisduur:  4 à 5 weken 
San Francisco
De bruisende stad San Francisco staat bekend om z’n steile heuvels, pastelkleurige huizen en (natuurlijk) de Golden Gate Bridge. Het is daarnaast een van de meest liberale steden van Amerika. Wiet is legaal, overal zijn hippie-invloeden terug te vinden en de LGBT-community heeft zelfs een eigen buurt: Castro. Dit is het hart van de gay-community waar vrolijkeregenboogvlaggen de straat kleuren. Ook ’t charmante Lombart Street is kenmerkend voor San Francisco. Dit in-het-oog-springende kronkelende weggetje is een ware trekpleister. Zeker als je met de auto bent, is het leuk om doorheen te karren. Het vervoer nog authentieker aanpakken? Spring dan in de kabeltram! 
San Francisco
Sacramento
Voor liefhebbers van retro en Amerikaanse eigenaardigheden is de hoofdstad van Californië een must see. In Sacramento vind je namelijk ouderwetse drive-in bioscopen en zat vintage restaurants met een jukebox in de hoek. Het is tevens het culturele centrum van Californië en barst dan ook van de musea. Daarnaast staat Sacramento bekend als ‘America’s Farm to Fork Capital’. Dé agrarische hoofdstad waar lokaal geproduceerd voedsel centraal staat.
Lake Tahoe 
Misschien een flink stuk omrijden, maar Lake Tahoe is absoluut het bezoeken waard. Dit meer is namelijk het grootste alpiene meer van Noord-Amerika. Om je te overtuigen: het water is knálblauw.
Yosemite 
De meest indrukwekkende natuurwonderen van de Verenigde Staten stapelen zich op in Yosemite National Park. Dit natuurgebied heeft niet voor niets een plekje veroverd op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De bekendste plek in het park is Yosemite Valley: een vallei die omringd wordt door reusachtige rotsen. Noord-Amerika’s langste waterval is hier ook te vinden, de Yosemite Falls. Naast de waanzinnige uitzichten in de vallei, zijn de allergrootste bomen ter wereld te vinden in de Mariposa Grove. Deze sequioas (mammoetbomen) groeien alleen in Californië en behoren tot de grootst levende organismes op aarde! 
sequioas
Death Valley
Dit park doet zijn naam eer aan, want Death Valley is de heetste plek van héél Amerika. In de zomer worden hier soms temperaturen van wel 50(!) graden gemeten. Desondanks zijn de uitgestreken zoutvlaktes en woestijnachtige landschappen in deze gigantische vallei het bezoeken waard. Je kunt hier hiken, mountainbiken of met de auto touren door de wildernis. Maar neem dus wel genoeg water mee... 
San Diego
San Diego zou je misschien het beste als ‘tropische stad’ kunnen omschrijven. Palmbomen maken namelijk standaard deel uit van de stedelijke flora en fauna en de zon schijnt hier altijd. De locals zal je dus zelden in een winterjas zien en zelfs zakenmannen dragen hier slippers! Ook de wonderschone kust in San Diego is niet voor niets een felbegeerde hotspot. Je vindt hierzowel badgasten die hun kleurtje willen bijwerken als fanatieke surfers die de hoogste golf willen pakken. Daarnaast zijn latino-invloeden in de hele stad te voelen aangezien San Diego aan de grens met Mexico ligt. Om die reden is Spaans naast Engels veruit de meest gesproken taal in de stad. En ook heel fijn: er is een overvloed aan Mexicaanse restaurants en foodtrucks! 
Los Angeles
Deze enorme metropool is dé entertainment hoofdstad van de wereld. Los Angeles is namelijk ook de geboorteplaats van het wereldberoemde Hollywood. Filmliefhebbers kunnen hier dus hun geluk niet op. De grootste productiehuizen en media gerelateerde bedrijven manifesteren zich hier. Ja, ook Disneyland ligt om de hoek! Daarnaast is Los Angeles een smeltkroes aan culturen en zijn hier veel invloeden vanuit allerlei verschillende landenterug te vinden. Wil je echt een goede indruk van de levendigheid van Los Angeles? Bewandel dan de boulevard van Venice Beach. Verschillende straatartiesten staan zich hier uit hun naad te werken om voorbijgangers te entertainen. Klaar om vermaakt te worden? 
Los Angeles
Big Sur 
Alleen al de route hier naartoe is de moeite waard om de trip naar het mystiekeBig Sur te maken. Het is een prachtig natuurgebiedmet honderden verborgen juweeltjes. Terwijl je langs deze kustlijn rijdt, kom je rotsen, strandjes en zelfs watervallen tegen. Een hoogtepunt van deze rit is misschien wel de oversteek via de Bixby Creek Bridge. Deze enorme brug maakt het mogelijk om het water tussen twee enorme bergen over te steken. Vooral in het donker, terwijl de verlichting van de brug aanstaat, is dit erg spectaculair! Ga vooral ook op zoek naar Pfeiffer Beach. Spoiler: Niet heel makkelijk vindbaar. Maar als je dit strandje eenmaal hebt gevonden, wacht een hele bijzondere verrassing op je. Namelijk paars zand. Je leest het goed: paars! Al enthousiast? 
De route door Californië samengevat:
 • Van San Francisco naar Sacramento:
  140 km en 1 uur 30 minuten 
 • Van Sacramento naar Lake Tahoe:
  193 km en 2 uur 15 minuten 
 • Van Lake Tahoe naar Yosemite:
  200 km en 2 uur 30 minuten
 • Van Yosemite naar Death Valley:
  370 km en 4 uur
 • Van Death Valley naar San Diego:
  580 km en 5 uur30
 • Van San Diego naar Los Angeles
  205 km en 2 uur 30 minuten
 • Van Los Angeles naar Big Sur 
  500 km en 5 uur 50 minuten
Inmiddels helemaal in de mood voor een roadtrip? Check ook Deze waanzinnige route door IJsland: van Reykjavik naar Stykkishólmur!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.