Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Nienke stelde haar favoriete reislijst voor je samen

10-05-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
132 keer bekeken
  •  
reislijst_muziek_thumbb
Soms vervoeren nummers je naar een andere plek op deze planeet. Onze Maurice kan dat niet ontkennen en deelde dan ook zijn favoriete reismuziek. Maar ook Nienke droomt flink wat kilometers weg met de juiste muziek.
Wat doet muziek tijdens een reis met je?
“Muziek is vaak toch de soundtrack je reis. Het geeft bepaalde momenten meer kleur en laat je ook beter kijken naar een bestemming. Van tevoren maak ik vaak een afspeellijst, gebaseerd op waar ik dan zin in heb en wat ik bij een land vind passen. Ik heb trouwens ook een keer vrienden gevraagd een afspeellijst te maken. Als je dan ver op reist bent, voelt thuis een stuk dichterbij.”
nienke_reislijst_2
Welke genres domineren jouw luistergeschiedenis tijdens een trip?
Echt heel wisselend. In steden en drukkere landen eerder funk en hiphop, daar krijg ik energie van. Maar als ik in de natuur reis vooral klassiek en minimal. Dankzij Marloes, redacteur bij 3 op Reis, zijn Nederlandse hitjes van bijvoorbeeld René Schuurmans ineens ook onderdeel van het reisrepertoire.”
Welke nummers wekken de sterkste reisherinneringen bij je op?
Als ik Facades van Philip Glass en Four seasons in one day van Crowded House luister, dan rijd ik weer in mijn eentje door de bergen van Nieuw-Zeeland . Bij  Diamond and rust van Joan Baez denk ik aan Londen in de herfst. En bij Lizz Wright en Toto aan Tanzania . Toto met Africa is eigenlijk het allerlekkerste reisnummer in elk land van de wereld.”
reislijst_nienke
Welk nummers wakkeren jouw reislust het sterkst aan?
“Mijn eerste echte reisnummer was Can’t take my eyes off of you van Lauryn Hill. Dat luisterde ik een zomer lang elke avond in Frankrijk . Toen was ik knetterverliefd op mijn vakantieliefde Matthieu. Maar de allersterkste herinnering heb ik aan Sail away with me honey van David Grey. Ik was negentien en werkte de hele zomer op een groot zeilschip, de Swan fan Makkum. Daarmee zeilden we door heel Europa en dat nummer schalde altijd uit de kombuis. Ik had verkering met Lieuwe, de kok aan boord. Dat waren hele romantische zonsondergangen vanuit het kraaiennest.”
Alsjeblieft. Trakteer jezelf op de Reislijst van Nienke.
Meer reismuziek? Beluister ook onze Wegdroomlijst!

Meer over:

nienke, muziek
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.