Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Maurice deelt zijn favoriete reismuziek met je

04-05-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
105 keer bekeken
  •  
treinreis_maurice
Tijdens een reis naar de juiste muziek luisteren kan een trip nog zóveel mooier maken. Onze Maurice kan dat driedubbel beamen.
Wat doet muziek tijdens een reis met je?
“Door muziek krijgt mijn reis een extra dimensie, want ik kijk met veel meer gevoel en emotie naar een land of landschap. Soms worden onplezierige autoritten door muziek aangenamer. En soms hoef ik niet naar mijn reisgenoten te luisteren… Maar wat ik misschien nog het allermooiste vind: als ik bij terugkomst opnieuw naar een nummer luister, brengt het mij direct terug op reis.”
Welke genres domineren jouw luistergeschiedenis tijdens een trip?
“Dat hangt echt af van mijn mood. Indie, rock, electro, reggae, rap… Het kan alle kanten op. Maar voordat ik naar een land afreis, doe ik altijd wat muziekresearch. Daardoor beleef en begrijp ik een land nog beter. En als ik in Oeganda , Italië of Brazilië meezing met lokale hits, dan schept dat automatisch een band.”

Welk nummer wekt de sterkste reisherinnering bij je op?
Easy van Son Mieux. Regisseur Mark heeft dat ooit onder  mijn eerste 3 op Reis-item gezet, bij een avontuurlijke zeiltocht door het Caribisch gebied. Dat was echt zo’n onvoorstelbaar maak ik dit allemaal echt mee? -moment. Als ik dat nummer beluister, zit ik direct weer op die boot en word ik intens gelukkig." *pinkt traantje weg*
maurice boot cariben
Welk nummer wakkert jouw reislust het sterkst aan?
“Explore van Sundara Karma. Dit nummer brengt me terug naar mijn roadtrip over de Interoceanic Highway en naar de prachtige landschappen van  Peru .”
Maurice stelde zijn favoriete reisnummers samen in deze Reislijst. Alsjeblieft.

Meer reismuziek? Beluister onze Wegdroomlijst!

Meer over:

maurice, muziek
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.